Onsdagsläsning med elevintervjuer

Onsdagsläsning med elevintervjuer

Orsaken till varför vi på IntensivePT gör det vi gör är för att vi vill hjälpa framtidens Personliga Tränare att kunna hjälpa sina klienter. Vi vet att världen blir en bättre plats om det finns fler Personliga Tränare i den eftersom att de flesta har svårt för träning. Vi ser att många inte uppnår sina mål vilket leder till att de mår dåligt. Här kan vi som Personliga Tränare komma in och vända cykeln och skapa en riktig förändring i människors liv. Ta lite inspiration och läs historien om hur några av de PTs vi har utbildat har kommit igång med sin karriär som PT.

Sarah Mossfeldt Häll

Jag kom varken iväg och tränade och hittade trösten i att äta. Åt allt!! När min andra dotter var 3 månader hade en rejäl övervikt och vågen stod på 102 kg. Då bestämde jag mig för att ta tag i min hälsa och mitt liv. Jag började ta tag i kosten med hjälp av små enkla förändringar och började ta varje tillfälle till vardagsmotion och mer tid på gymmet. efter ca 6 månader hade jag gått ner en del och kände att jag var på väg åt rätt håll. Jag hade även samlat kraft till mig att lämna relationen. Jag hade hittat tillbaka och nu kunde inget stoppa mig. Jag fortsatt min livsstilsförändring och under resans gång så föddes tanken att tävla i fitness. Efter många timmar på gymmet och strikt kosthållning nådde jag mitt mål, 44 kg lättare.

Läs mer HÄR

Isaac Håkansson

I åttonde klass på högstadiet sökte jag praktik på ett gym i Karlskrona som min pappa tipsade om. Nervös som en 15-åring kan vara begav jag mig till min första arbetsplats. Väl framme möttes jag av underbara människor. Jag trivdes verkligen där, och försökte göra mitt yttersta för att imponera så mycket så att jag skulle kunna få vara kvar även efter praktiken. Eftersom att jag är kvar än idag tror jag att jag gjort ett gott intryck!

Läs mer HÄR

Magdalena Eliasson

Ute i skogen bland granar och kottar med barfota löpning på stigar och grus mot stora syster varje sommar som liten var alltid en utmaning som stod på schemat som barn. Jag är uppvuxen i en idrottsfamilj med fotboll och längdskidor som huvudgrenar sen vi mer eller mindre kunde gå, men tvekade inte på att testa något nytt.

Läs mer HÄR

Krister Sand

Träning var aldrig en självklarhet, det var för grobianer, stönande gorillor på gymmet som inte fattade något. Vad fel jag hade.

Som så många andra tonåringar så fastnade kompiskretsen runt datorn på kvällarna, counterstrike och senare world of warcraft stod på schemat och tog mer tid än jag vill erkänna. Fysisk ansträngning var inget som lockade och idrotten i skolan var aldrig tilltalande, slita ut mig i onödan, varför?

Vändpunkten, alla har en, en stund av insikt eller en käftsmäll, ögonblicket när jag inser att man är så svag att okokt spaghetti ser ut som Arnold i jämförelse med mig själv.

Läs mer HÄR

Karl Gullö
(full disclaimer det är jag som skriver)

Jag skäms nästan lite att skriva det. Men allt började med en cigarett. Men först måste vi hoppa tillbaka lite. Allt hänger ihop, jag lovar.

När jag var en kid så var jag alltid liten och tanig. Jag gick på några olika idrotter men slutade hyffsat fort. Jag minns när jag var med på KM i Jiu-Jutsu som 10 åring och älskade slag och sparkar men blev alltid krossad när någon bara satte sig på mig i ett grepp.

Flash forward till tonåren var det TV-spel, röka och vara en rebell som gällde. Allt i smyg för mina föräldrar såklart. Jag hade alltid självförtroende men jag tror inte jag var så stolt över mig själv. En dag när vi smyger ut sent på balkongen för att röka kommer min mamma på oss och blir rasande. Hon skjutsar hem min kompis och som en holländsk, liberal mamma säger hon:

“jag kan inte bestämma vad du ska göra men om du ska röka ska du fan träna också”.

Läs mer HÄR

Funderar du på att läsa till att bli Personlig Tränare? Du borde du lyssna på vårt avsnitt av PT-Podden Frågor du bör ställa dig innan du pluggar till PT eller läsa våra bloggposter 5 Studietips för att bli en PT och  6 Tips vid distansstudier.

elevintervjuKarl Gullö