Min väg till PT - Issac Håkansson

Vägen till drömyrket - Issac Håkansson

Jag har alltid varit en person som varit djupt intresserad av träning. Mitt liv har präglats av till största del fotboll och handboll, men efter en knäskada vid 14 års ålder så började glöden slockna.

I åttonde klass på högstadiet sökte jag praktik på ett gym i Karlskrona som min pappa tipsade om. Nervös som en 15-åring kan vara begav jag mig till min första arbetsplats. Väl framme möttes jag av underbara människor. Jag trivdes verkligen där, och försökte göra mitt yttersta för att imponera så mycket så att jag skulle kunna få vara kvar även efter praktiken. Eftersom att jag är kvar än idag tror jag att jag gjort ett gott intryck!

Två år gick och mitt intresse för träningen bara ökade mer och mer varje dag. Jag började själv läsa på om träning och kost, samt att jag började göra träningsscheman till personer på nätet. Någonstans här föddes idén att detta kanske är något som man kan göra på fulltid. År 2020 kom och med sommarjobb inom eventbranschen sedan tre år tillbaka så stod jag utan något sommarjobb vilket gjorde mig lite smått stressad. Jag kände att jag inte ville slösa bort en hel sommar på bara slappa och började söka på PT utbildningar.

Efter lite research så kom jag fram till att Intensive PT passade mig bäst av alla utbildningar. De hade kursstart precis när sommarlovet började, samt att det skulle vara möjligt att bli klar med utbildningen innan skolan började igen. Utöver detta så var recensionerna väldigt bra, samt att supporten var till väldigt stor hjälp. Tackar för det Tommy! :-)

När utbildningen väl startade så gick allting väldigt snabbt. Eftersom jag var med i en väldigt engagerad grupp med väldigt intressanta föreläsare så rann tiden iväg och rätt vad det var så var föreläsningarna över. Efter ytterligare några veckor så var det dags att åka på den praktiska helgen i Lund, vilket var en av de roligaste helgerna under min sommar.

Efter hårt slit i flera timmar varje dag under hela lovet stod jag till slut som Licensierad PT två veckor innan skolstart och varvar nu PT med mina studier med målet att fortsätta jobba fulltid med PT. Men än är jag inte färdig. Just nu håller jag på med IPT’s påbyggnadskurs och kommer fortsätta utbilda mig så länge jag jobbar med träningen.

I framtiden ser jag mig fortfarande inom PT yrket. Viljan att starta mitt eget gym/PT Studio har varit stort sedan många år tillbaka vilket är något som jag vill göra i framtiden, men efter att ha gått IPT så har även en vilja att utbilda framtida PT’s fötts.

Jag skulle vilja passa på att tacka alla föreläsare på IPT för alla roliga och lärorika föreläsningar, samt alla som var delaktiga under den praktiska helgen i Lund. Och tillslut, ett stort tack till alla som är delaktiga i vårt facebook community som dagligen hjälper och peppar.


- Issac Håkansson, Lic. PT & Kostrådgivare

Funderar du på att läsa till att bli Personlig Tränare? Du borde du lyssna på vårt avsnitt av PT-Podden Frågor du bör ställa dig innan du pluggar till PT eller läsa våra bloggposter 5 Studietips för att bli en PT och  6 Tips vid distansstudier.

Vill du bara veta varför det är fantastiskt att vara en PT? Läs vår lista om

Det bästa med att vara PT år 2021

issac håkansson
elevintervjuAndreas Hurtig