Det bästa med att vara PT år 2021

Enligt mig har personlig tränare varit världens bästa yrke senaste 20 åren. Vi har nu kommit halvvägs in i 2021 och det är dags att lista positiva saker (som alla självhjälp böcker säger att man ska)
Anledningarna jag tar upp här kanske inte är nya men de är minst lika aktuella ett år som detta

  1. Att hjälpa människor till ett bättre liv
    Det kanske är en lite uttjatad anledning men det är faktiskt det absolut bästa med att jobba som PT. Ibland tar vi tränare detta för givet. Vi glömmer den skillnad vi gör i andra människors liv.
    Att tänka sig att sluta med detta för att istället jobba på kontor känns nog ganska långt bort för de flesta som läser den här posten

  2. Flexibiliteten
    Som PT kan man styra sina dagar exakt som man vill ha dem. Även om det är klart lättare att boka in klienter vardagar mellan 16-19 är det inga problem alls om man skulle vilja jobba tidig morgon, sen kväll/natt eller varför inte bara helger. Vill du ha en 4-dagars jobbvecka? Absolut. Kör på.
    Semester brukar också vara flexibelt. Med lite förberedelser kan de flesta ta de veckor de önskar.

  3. Lönen
    Lönen om du är anställt på någon av de större kedjorna kanske inte är super även om den blivit lite bättre sista åren. Letar du dig däremot till lite mindre gym eller startar eget blir lönen riktigt bra. Hur många andra branscher känner du till där du kan debitera över 1000kr i timmen som inte är jurist eller IT-tekniker?

  4. Arbetsplatsen
    Tänk att få spendera hela dagarna på världens bästa plats. Gymmet! Nästan alla som är på gymmet är på bra humör eller blir på bra humär efteråt. Det är få platser man kan komma på där människor är för att de väljer att vara där. Jämför gymmet mot de människor du träffar när du storhandlar på ICA.
    Vill du att din arbetsplat ska vara på stranden i Thailand? Inga problem. Dra igång en PT-Onlineverksamhet och res runt i världen

  5. Framtiden
    Man pratar ofta om vilka yrken som är säkra i framtiden. Yrkesshaufförer försvinner, lagerarbetare försvinner, alla som jobbar med avtal försvinner. AI, Robotar och blockkedjor uppskattas ersätta 20.000.000 jobb i USA närmaste 5 åren.
    Att hela världens befolkning helt plötsligt hittar motivation till att börja träna och ändra sin kosthållning kan vi nog däremot utesluta att det kommer hända närmaste 20 åren. Så yrket personlig tränare ser riktigt bra ut för framtiden

Listan kan göras lång men vi bryter där