PT-Licens

När du är klar med vår PT Utbildning hos oss få du vår PT licens:
"International Personal Trainer" samt kostrådgivare.
Denna PT Licens är ackrediterad av EuropeActive (tidigare EHFA) och ger två behörigheter. Den första är EQF Level 3 (Fitness Instructor) och den andra är EQF Level 4 (Personal Trainer). Alla tränare har möjlighet att skrivas in i registret EREPS som är en samling av PTs från hela Europa. Om du söker jobb är det viktigt att anläggningen känner igen PT licensen. Det är därför vi har sett till att bli störst i Sverige på PT Utbildning på distans och är på god väg att bli störst även i Europa. 
Om du tänkt dig starta eget är det viktigt att du får med dig all information du behöver för att göra detta. Vår PT licens passar perfekt oavsett hur du vill jobba i framtiden.
Med vår grundutbildning kan man även komplettera med en FRISK-licens genom att göra friskvårdsföretagens praktiska prov. Detta kan behövas för att jobba på SATS, Actic och 24/7 Fitness. Läs mer här!


Jobba i Sverige

Det är alltid lättast att starta på hemmaplan. I Sverige kan du språket för din marknadsföring. Det blir sällan kommunikationsmissar med dina klienter. Oavsett hur du väljer att gå vidare i framtiden rekommenderar vi att du startar i Sverige.


Träna företag

Sedan 2018 har man möjlighet att använda sitt friskvårdsbidrag för personlig träning. Det betyder att det har blivit ännu enklare att sälja in sina tjänster till företag. Ett kul sätt att få mer variation i sitt jobb.


Jobba utomlands

Utomlands har vår licens mottagits väldigt bra. Förutom att vi har vår EuropeActive ackreditering har vi även lagt fokus på att göra vår licens internationell. Tränare från oss jobbar just nu i USA, Australien, Brasilien, Malta, m.fl.


Träna idrottslag

Ett fantastiskt sätt att jobba. Efter utbildningen har du möjlighet att träna idrottslag. Detta är ofta ett väldigt givande uppdrag då hjälpen som en utbildad tränare bidrar med uppskattas mycket bland idrottare. 


Erbjud PT-Online

Några elever från oss har valt att erbjuda majoriteten av sin träning online. Ett koncept som växt mer och mer för varje år som går. Under föreläsningen "Jobba som PT" pratar vi mer om detta. Hur man startar upp. Hur man marknadsför och mycket mer. 


Jobba som föreläsare

Inom vissa områden får du med dig nog mycket kunskap för att kunna sälja föreläsningar. Dessa kan riktas mot skolor, företag eller privata sällskap. Det är alltid kul att sprida kunskap vidare. 


Jobba som kostrådgivare

Genom föreläsningen om näringslära, föreläsningen om biokemi samt föreläsningen om kosttillskott får du med dig alla verktyg du behöver för att jobba som kostrådgivare. Många framtida klienter kommer behöva detta.


Håll i gruppträning

Vår licens är många steg djupare än vad som krävs för att hålla i de flesta gruppträningspass. Detta kan vara ett bra sätt att visa upp sina kunskaper för framtida klienter.


PT-Licens
EQF level 3 4.jpg