Bästa bloggposterna från 2017

Den 5:e oktober 2017 skrevs det första inlägget i bloggen på IntensivePT. Sedan dess har vi publicerat ytterligare 600+ inlägg. (om jag ska vara helt ärlig tror jag att vi har mer material i vår blogg än många PT-Utbildningar har i hela sin kursplan)
Till en början var det jag, Andreas Hurtig, som skrev tillsammans med Erik Lavesson. Sakta men säkert har vi fyllt på bloggen med ytterligare skribenter som Karl Gullö, Daniel Evaldsson, Tommy Westergren och Eva Elmén.

I en bloggserie tänkte jag lyfta fram mina favoritinlägg från 2017, 2018, 2019 och 2020. Vi börjar med 2017. Eftersom vi började så pass sent 2017 finns det inte jättemycket att välja på men här kommer mina favoriter utan inbördes rangordning:


1. Var ska personlig träning bedrivas
Det här är ett av våra mest lästa inlägg på bloggen. Den får dagligen trafik från Google. Det kanske inte är så konstigt eftersom inlägget är på ett intressant ämne och täcker mycket av de alternativ som finns för en PT. Jag tror det här inlägget kommer fortsätta informera blivande tränare många år fram i tiden också
https://www.intensivept.se/blogg/2017/11/17/var-ska-personlig-trning-bedrivas

2. Vilken tid på dygnet ska du träna?
Relevant fråga. När det det egentligen bäst att träna? Vilka fakorer spelar in? Är det ens någon skillnad på morgon och kväll? Även detta är ett mycket populärt inlägg med många läsningar. Kanske inte heller oväntat då de flesta som tränat reflekterat över att det känns olika att träna olika tider på dygnet
https://www.intensivept.se/blogg/2017/12/17/vilken-tid-p-dygnet-r-det-bst-att-trna

3. Vår quiz-app lanseras
2017 var tydligen året vi lanserade vår quiz-app. Sedan dess har det spelats 50.000 omgångar av vårt anatomi-quiz som fortfarande är mest populärt. Jag kommer fortfarande ihåg när jag satt dag och natt för att få ihop appen på ett bra sätt (Testa gärna om du inte redan gjort det.
https://www.intensivept.se/blogg/2017/11/16/betaversion-av-intensivept-anatomi-quiz-app

4. PT-väskan
Vad hade Erik Lavesson i sin PT-väska 2017. Det är alltid kul att få lite inblick i hur andra PTs gör. Även om det mesta är standard skiljer det sig alltid lite mellan väska och väska. Eftersom inlägget har några år på nacken våre det intressant att höra från Erik om något tillkommit eller försvunnit
https://www.intensivept.se/blogg/2017/11/14/en-titt-i-ptns-vska

5. Årets Stjärnföretagare - Malin Lundqvist
Inte mycket till blogginlägg med endast några få ord i posten och en länk till utmärkelsen som inte längre är aktiv. Dock tycker jag ändå det är värt att lyfta upp då jag vet att Malin jobbar hårt med sitt företag Fysall och jag gillar att lyfta upp personer som gör bra ifrån sig. Vad jag vet kör Malin fortfarande på i full fart och jag gissar att hon fortfarande är lika grym!
https://www.intensivept.se/blogg/2017/11/7/elevutmrkelse-rets-stjrnfretagare-malin-lundqvist-fysall

6. Riktlinjer för styrketräning
Frågor som hur många reps, hur många sets, hur många övningar dyker upp ofta. Erik har gjort ett bra jobb på att summera vanliga frågor på ett sätt som alla förstår i en text som alla orkar läsa. Även detta är ett ganska kort inlägg men går rakt på sak och krånglar inte till något. Även om inlägget är från 2017 och sättet Erik föreläser om programkonstruktion ändrats en del så är fortfarande grunden hållbar och stabil.
https://www.intensivept.se/blogg/2017/11/9/ngra-bra-riktlinjer-fr-styrketrning-av-erik-lavesson


Det får räcka med 6 inlägg från 2017 även om det finns en hel del till som är läsvärt.

blogg 2017
Andreas Hurtig