5 tips på hur du håller igång träningen

Är du också en periodare? Tränar du intensivt ett tag för att sedan tappa det helt? Du är inte ensam men det går att göra någonting åt det. Bra va? Vi har samlat 5 tips på hur du håller igång träningen.

  1. Hitta en träningsform som du gillar

Nej du behöver inte ägna dig åt Crossfit för att det är inne, du behöver inte springa för att du tycker det känns hurtigt. Gör det du gillar! Det kan vara allt ifrån gym, gruppträning, yoga, klättring, simning. Självklart beror det på vad ditt mål är med träningen, men hitta någonting som du faktiskt tycker är roligt! Att tvinga sig iväg till träning som känns trist är inget hållbart tänk!

2. Registrera din träning

Alla kanske inte behöver det, men för vissa kan det underlätta rejält. Planera din träningsvecka och bocka av dina pass. Kanske behöver du planera in specifika dagar, kanske inte. Men att registrera sin träning kan ha väldiga psykologiska fördelar. Jag tror de allra flesta är medveten om den sjö av appar som idag finns i detta syfte. In och hitta en som passar dig.

3. Sätt upp en rimlig plan!

Det absolut vanligaste misstaget är att vara alldeles för ambitiös i början. Du vill komma igång med allt på en gång och gärna samtidigt. Du vill äta enligt en kostplan samtidigt som du ska köra 7 pass/veckan. Hållbart? NEJ! Jag rekommenderar alltid att sätta upp ett rimligt mål som kanske till och med är lite för lågt. Du vill lyckas vid start för att hellre skala upp antal pass efter ett tag. En allt för tuff plan slutar ofta med att du tappar suget, blir sjuk eller helt enkelt inte har ork kvar.

4. Jämför dig inte med andra

Svårt? Ja. Dock nödvändigt om du ska lyckas. Fokusera på din egna resa, oavsett om det handlar om viktnedgång, muskelbygge eller något annat. Alla har vi olika förutsättningar. Vi har olika mycket tid att spendera på träning och därför behöver vi fokusera på just oss själva. En ensamstående kan inte jämföra sina resultat med någon som är 18 år, bor hemma och har all tid i världen till träning. Thats it.

5. Träningskläder

Träning kan faktiskt bli lite roligare med nya träningskläder. Hur larvigt det än låter. Kanske bör du även investera i ett par trådlösa hörlurar för att maxa det helt?

Guest User