Bästa bloggposterna från 2018

Känner du dig nostalgisk och vill gå ännu längre tillbaka i tiden hittar du bästa blogginläggen från 2017 här.
I just det här inlägget ska vi kolla närmare på vilka bloggposter jag tyckte var bäst 2018. Året bloggen kom igång på riktigt. Många bra inlägg att välja mellan. Här kommer några, utan rangordning:

1. Några tips för att lyckas med PT-Online.
Detta var innan Corona tvingade både tränare och klienter online.
Erik har listat enkla och bra tips som är lika akutella idag som de var för 3 år sedan:

2. Några tips för dig med ont i ryggen
Ett ständligt återkommande problem för klienter. Kanske även för en del tränare. Ont i ryggen ställer till både vardagen och träningen. Har du en klient med ryggsmärta kan du enkelt testa några av de tips som finns i bloggposten nedan.

3. Fysträning för fotbollsspelare
Ett av de inlägg på bloggen som får mest klick från Google. Detta gör mig som fotbollsspelare glad att se. Att man, oavsett nivå, förstår att träningen i fotboll inte endast består av att spela träningmatcher. Jag hoppas även att många av sökningarna kommer från coacher som kan ha väldigt blandad bakgrund när det kommer till träning.

4. Allt du behöver veta om rotatorcuffen
Det pratas ofta om rotatorcuffen. Dock är den enda träning man ser för den antingen internalrotationer i kabeldrag eller internalrotationer med gummiband. Det finns dock mer än så att läsa på om rotatorcuffen. Den här posten är en bra start.

5. Ta dig över träningsplatån
Alla känner igen känslan av att sitta fast i sina mål. Man ökar inte längre i bänkpressen eller går inte längre upp i muskelmassa. Detta är en av de mest frustrerande känslorna man kan ha i gymmet. Att kämpa och kämpa men inte få några resultat. Här kommer Erik med konkreta tips på vad du kan testa.

6. Dominera på det praktiska provet
Tommys första inlägg! De praktiska proven är mer eller mindre standard om du söker jobb på gym. Det spelar ingen roll hur många utbildningar du har i bagaget eller hur många års erfarenhet du har av yrket. Du kan alltid förvänta dig att behöva visa vad du går för. Tipsen i inlägget kommer hjälpa dig få det jobb du vill ha.

7. OCR
Daniels första inlägg! OCR är nog fortfarande lika populärt som det var för 3 år sedan. Med aktörer som Toughest, Tough Viking och Actionrun i spetsen. Funderar du på att ställa upp i ett lopp i framtiden? Börja med att läsa detta inlägg från en person som tävlat i VM i OCR

8. Utbildningsansvarig Karl Gullö
2018 var året som Karl Gullö tog över som utbildningsansvarig. Väldigt mycket har hänt sen dess och jag kan lova att Karl hade fullt upp om dagarna den första tiden. Många som gått utbildningen sedan 2018 har Karl att tacka för en bra upplevelse. OBS. Om vi ska läsa vad Karl hade för mål i sin nya roll tror jag inte vi kan ge honom godkänt…

bästa bloggen 2018
Andreas Hurtig