IntensivePT - Mål och visioner

I vår utbildning och på vår blogg pratar vi ofta om hur viktigt det är med personlig utveckling, att ha bra mål uppsatta samt att ha en tydlig vision för vad man vill uppnå. I det här inlägget tänkte jag berätta lite mer om hur företaget IntensivePT är uppbyggt och hur det fungerar.

Bakgrund:
Jag var en av de personer som var initiativtagare till att starta en ny PT-Utbildning. Det var jag, några andra personliga tränare och en kiropraktor som tog fram materialet tillsammans med en läkare, en fysioterapeut och en näringsfysiolog. Efter ca 1 år hade vi ett första utkast på hur vi tyckte att en PT-Utbildning skulle vara uppbyggd. Tillsammans hade vi gått över 10 olika PT-Utbildningar så vi hade en klar bild över vad vi tyckte var bra samt vad vi tyckte var dåligt. Sedan dess har materialet uppdaterats hundratals gånger men konceptet är det samma.

Vision:
Vi vill sprida träning och hälsa så brett som möjligt. För att göra det möjligt för många att gå vår utbildning är två saker viktiga. Först och främst måste priset på utbildningen hållas nere. De flesta har inte råd att betala 50.000kr för en utbildning. Om man dessutom endast är intresserad av att läsa för sin egen skull, utan plan på att jobba med träning, känns det ännu dyrare. För det andra vill vi göra utbildningen så lättillgänglig som möjligt. Våra elever behöver inte ta sig till Stockholm eller Göteborg för att läsa vår teori. De behöver inte ta ledigt från jobbet och tappa inkomst. De behöver offra tid som annars kan läggas på familj, vänner, träning, osv.

Mål:
Vårt mål är att återinvestera så mycket som möjligt i Svensk idrott och hälsa. Pengar vi tjänar läggs på att förbättra utbildningen samt att betala våra lärare. Bra lön attraherar bra lärare. Det vinner alla på i längden.
Eventuell vinst företaget gör investeras tillbaka i Svensk idrott. Förra årets vinst gick till nya matchkläder för en Innebandyförening samt två nya hästar till en ridklubb. Vi tror att ungdomsidrotten är viktigt för Sveriges framtid så allt vi kommer göra allt vi kan för att hjälpa till.

Framtid:
Vi kommer fortsätta förbättra utbildningen varje månad som går. Finslipa vårt material, uppdatera när det kommer ny forskning samt se vilka trender som går i träningsvärlden.
Mycket av vårt fokus kommer även ligga på att ta hand om de elever som är klara med utbildningen. Att kastas ut i arbetslivet efter en utbildning kan kännas läskigt. Vår gemensamma grupp, vår blogg, vår podcast och våra samarbeten ska få alla våra elever att känna att de alltid har någon att be om hjälp och att hundratals “kollegor” finns där om det behövs.

Mer kompilicerat än så behöver det inte vara. Att skriva dessa korta meningar gör att du hela tiden vet vart du är påväg. Om du har ett företag hjälper det alla medarbetare att jobba mot samma mål.

orange pippi
Andreas Hurtig