Vill du vinna "Årets personliga tränare" hos IntensivePT

Skulle inte “Årets personliga tränare 2019” vara en grym titel att ha? Det är också helt ok att dryga ut kassan med 10.000kr utan att göra något extra. I det här inlägget ska jag berätta vad jag, som jurymedlem, kommer kolla på när jag lägger min röst.

Först och främst är det viktigt att du taggar dina bilder med #IntensivePT. Annars finns det ingen möjlighet för mig att se vad du håller på med. Du kan vara bäst i världen men om jag inte vet om det kan jag inte rösta på dig. Det är några saker jag tycker är extra viktigt när jag bläddrar runt bland dina bilder.

 • Lyft upp dina klienter:
  Det är lätt att bli egoistisk och endast lägga upp bilder på sig själv. Det är bara att bläddra igenom feeden på IG så ser du att en väldigt stor del av alla bilder är selfies. Om det inte är selfies så är det på något annat sätt fokus på personen som vad som ska ätas eller miljön personen befinner sig i. Lägg upp bilder på klienter när de förtjänar en shout out. Ett PR eller en progression. Kanske före och efterbilder som visar hur bra det gått för klienten

 • Visa din mångfald
  Även om du har hittat ett område du tycker är kul och presterar bra på vill jag gärna se att du inte är en one trick pony. Vissa klienter ska ha frivändningar i sitt upplägg, andra har ett större fokus på rörlighetsträning och ibland kanske du är utomhus och springer backträning med dina klienter. 99% av alla PTs är inte specialister som bara jobbar med en sak. Om du inte är en av de 1% kommer du ha nytta av att inte vara en enformig PT

 • Visa att du inte bara betar av PT-timmar
  Om det enda du gör är att träna med klienter kommer du iofs få praktisk erfarenhet men du kommer inte lära dig nya saker. Ett gå kurser, workshop eller vara på events och mässor är ett bra sätt att ta del av något annat än klienttimmar. Något du på sikt kommer ha nytta av. Lägg upp bilder på de böcker du läser eller de workshops du är med på. Visa att du inte bara gör sånt som du får betalt för utan för att du vill bli en bättre PT.

 • Visa att du gillar ditt jobb
  Din IG-feed är inte ett politiskt forum. Det behöver inte bara vara seriösa bilder. Att vara personlig tränare är världens roligaste jobb. Visa mig och alla andra som följer dig att du gillar var du gör. Att ha kul i gymmet är en förutsättning för att du ska orka jobba heltid i flera år.

  Personen som får min röst har märkt ut sig på dessa punkter över längre tid. Det räcker inte med att vara riktigt grym i 3-4 månader och sen slå av på tempot. Du måste orka hålla i månad efter månad. För att vara grym PT fungerar på exakt samma sätt som att träna. Det funkar inte om du gör det riktigt bra ibland. Det är en livsstil som ska hålla över tid.

  Läs mer om Årets personliga tränare och våra andra kategorier här!

årets personliga tränare 2019
Andreas Hurtig