Halim Al-Habali - Min väg till personlig tränare

Min resa mot PT

I flera år har jag mått dåligt av att jag inte visste vad jag ville i livet, vad ska jag bli? vad gör mina föräldrar stolta? vad vill mina föräldrar? vilket jobb passar mig som bäst?

Det fanns tusentals frågor i mitt huvud som jag inte kunde besvara. Jag som kommer från Mellanöstern tänker väldigt mycket kring vad föräldrarna vill och hur jag kan göra de stolta, det är vad jag är uppfostrad med. Trots att jag har levt i Sverige till största delen av mitt liv så hade jag fortfarande mitt tänk från Mellanöstern. Jag var så vilse i vad jag ska göra, vad jag vill göra.

Min pappa ville att jag ska bli lärare, men det kändes inte helt rätt för mig.

Jag har alltid tyckt om träning i alla former, så jag började arrangera fotbollsturneringar inomhus, vilket blev väldigt populärt i vår lilla stad.

Under en längre period mådde jag väldigt dåligt utan att veta anledningen till det. Jag sökte hjälp men kände ingen skillnad av medicinen, kunde inte sova om nätterna, hade inte lust att gå till jobbet, ville alltid vara för mig själv, accepterade inte min familj, mina vänner.

En dag bestämde jag mig för att ta tag i träningen igen efter ett långt uppehåll p.g.a. diskbråck.

Jag fick in en fot i ett fotbollslag där jag blev tränare för och samtidigt tränade jag Muay Thai och även styrketräning.

På 12 veckor gick jag ner 11 kg och jag har aldrig mått så bra.

jag bestämde mig för att hjälpa andra med träning och livsstil, dock visste jag inte hur jag skulle gå tillväga, sedan hittade jag en reklam på Facebook om IPT, jag gick in på hemsidan och började läsa informationen om utbildningen. Utan några tankar så registrerade jag mig för att börja läsa till PT. Först efteråt insåg jag att jag ansökte till att läsa till personlig tränare. Nu inser jag att det är det bästa valet jag har gjort.

Sedan dag ett har föreläsningarna varit jätte roliga, intressanta och effektiva. Lärarna är verkligen grymma och hade verkligen kunskap om allt de lärde ut, dock var jag rädd för proven men när jag väl började så ville jag bara göra klart dem. jag kunde sitta 3-4 timmar per dag att göra prov och repetera.

Den praktiska delen, har varit bland det roligaste jag har gjort, att spendera ca 18 timmar på en helg låter väldigt mycket men att spendera dessa timmar tillsammans med andra engagerade elever och lärare har varit så lärorikt och roligt. Tack vare den praktiska helgen har jag fått en push som kommer att lyfta mig till en helt ny nivå både som träningsälskare men även som PT.

I Vetlanda anställer de inte personliga tränare på gymmen, därför har jag valt att starta eget företag och redan första veckan har jag träffat 3 klienter som vill anställa mig som deras PT.

Jag har idag ett heltidsjobb och jobbar som PT delvis.

Mina mål är större än att endast jobba som PT, som jag förr nämnde så ville jag hjälpa människor med träning och livsstil, som plan för det tänker jag jobba med det i Mellanöstern då de har en helt annan livsstil och helt andra kostvanor än dem vi i Sverige. det är väldigt vanligt med hjärt och kärlsjukdomar då deras kostvanor baseras väldigt mycket på fett. Därför har jag en plan att ändra på det, jag kommer inte att ge upp oavsett hur stor och bred min dröm låter.

Jag har hittat det jag brinner för och det jag vill jobba med i framtiden. Det är tack vare IntensivePT.

Jag tror inte på några tillfälligheter, jag tror på ödet och det var mitt öde att hitta reklamen på Facebook, det var mitt öde att läsa till personlig tränare och det är mitt öde att hjälpa människor att må bättre.

Mvh
Halim Al-Habali

halim al habali personlig tränare
Andreas Hurtig