Invändingar - Vad svarar jag på dem?

Många personliga tränare har problem med invändningar tidigt i sin karriär. Man kanske inte är säker på sin produkt. Man kanske inte är beredd på att jobbet faktiskt är en del sälj. Eller så är man helt enkelt inte nog förberedd när det gäller presentationen av sin produkt. Ett tips är att du skriver ner vanliga invändningar samt hittar på 3-4 bra svar på varje. Även dessa ska skrivas ner och pluggas in så de känns helt naturliga att lyfta fram.

Invändning: Jag har inte tid!
Svar: Även om du känner att du inte har tid nu är detta något du behöver ta dig tid för. Kroppen bli lite sämre varje år och om man inte gör något åt detta börjar man gå sönder snabbare än man kan tro.

Invändning: Det är för dyrt!
Svar: Jag ska nu ta ett överdrivet och ganska extremt exempel för att förklara hur viktigt detta är. Om du imorgon skulle ligga på din dödsbädd och veta att du skulle dö imorgon. Vad skulle du betala för att få köpa 10 år till? Förmodligen allt du äger. Så mycket kostar inte personlig träning. Det kostar en bråkdel av allt du äger och vi vet att träning och hälsa förlänger livet.

Invändning: Jag börjar efter sommaren. Nu ska jag på semester.
Svar: Man ska aldrig vänta med att börja. Vi startar nu så ska jag skapa ett perfekt träningsupplägg du själv kan köra under semestern. Det kommer inte ta mycket tid och det kommer inte vara svårt. Det kommer dock göra underverk för din hälsa.

Invändning: Tack. Jag ska hem och tänka på det
Svar: Jag har gjort detta länge. Jag har sett vad som funkar och vad som inte funkar i gymmet. När det gäller träning får du helt enkelt lita på att jag vet vad jag pratar om. För dig finns det inget att tänka på. Jag vet bättre vad du behöver än vad du själv gör. Du behöver börja nu.

Invändning: Jag ska hem och kolla med respektive. Vi har delad ekonomi.
Svar: Din respektive har ingen insikt i hur din kropp mår och vad du behöver för att leva ett långt och hälsosamt liv. Det vet jag. Går du hem och kollar med respektive är den enda information den personen har priset. Personen ser inte hur viktigt det är att träningen startar omgången. Jag tror det är risk att det inte blir av om vi inte fattar ett beslut nu och du behöver verkligen det här.

Ni förstår poängen. Egentligen kan man svara lite vad man vill. Så länge du lyfter fram hur bra produkten är och att man levererar svaret med självförtroende.

invändningar personlig träning
Andreas Hurtig