Siffror från våra elever

För att lära oss mer om våra elever samt om hur trenderna i träningsvärlden ser ut har vi ställt två frågor till våra elever som är klara med utbildningen. Vad var din plan med att gå utbildningen? Vilka gymkedjor har du jobbat på? Här är svaren:

1. Vad var din plan med att gå utbildningen?
62% - Starta eget inom träning
21% - Gick av eget intresse utan plan att jobba med träning
17% - Jobba som anställd på ett gym

Siffror som förvånade mig lite. Två av dessa sticker ut lite enligt mig. Det första är hur många som går utbildningen utan att ha en plan att jobba med träning. Helt fantastiskt och något som blir möjligt för att vi lyckas hålla priset nere så pass mycket som vi gör. Av dessa 21% är det tveksam om så många hade haft möjlighet att ta utbildningen på “skoj” om den kostat 50.000kr. Den andra siffran som står ut lite är hur få som vill jobba på gym. På min tid, för 10 år sen, ville alla jobba på gym. Nu verkar trenden ändrast lite och fler väljer att öppna små PT-studios, erbjuda PT online, hålla bootcamps utomhus, m.m.

2. Vilken gymkedja har du jobbat på?
34% - Actic
18% - NordicWellness
12% - WorldClass
11% - 24/7
8% - Friskis
7% - Elit
6% - SATS
4% - Övriga

Även här något överranskande siffror för mig. Det är nu jag inser att jag börjar bli gammal och att det inte är som “på min tid”. Alla ville jobba på SATS för 10 år sen. Klar tvåa kom WorldClass. Visst kan det vara så att det fanns färre kedjor att välja på men det känns även om att tiderna har ändrats lite. Kedjor som satsar på sin PT-verksamhet kommer locka mer än vad ett varumärke eller en flashig lokal gjorde för några år sedan. Fantastiskt kul att se att det händer så pass mycket i branschen. Det ska bli intressant att göra samma undersökning om 10 år igen.

undersökning i gymvärlden
Andreas Hurtig