Rätt och fel frågor att ställa när du ska välja PT-Utbildning

Fel fråga: Vad kostar utbildningen?
Rätt fråga: Hur prisvärd är utbildningen?

Vårt mål har aldrig varit att bli en billigaste utbildningen. Istället har vi alltid försökt vara den mest prisvärda utbildningen. Detta genom att maximera kursinnehållet utan att priset på utbildningen går upp. Vi har löst detta i flera olika steg. Steg ett är att lyfta ut material till förkunskap. Du behöver ingen lärare som förklarar för dig hur du ska memorera anatomi. Det är bara att nöta som glosor. Nästa steg var att lyfta ut utbildningen på distans. Det gör att vi inte är beroende av att hitta lärare lokalt i Stockholm, Göteborg eller Malmö. Vi kan ha lärare från hela Sverige och handplocka de bästa. Vi har skalat bort allt onödigt och ökat allt som är nödvändigt. Ett exempel på detta är att vi inte går igenom hur man ställer in maskiner. Något som är väldigt tidskrävande. Istället har vi valt att lägga extra tid på biomekanik. För om du som elev förstår biomekanik kan du räkna ut hur man ställer in alla maskiner i gymmet.

Fel fråga: Hur lång är utbildningen?
Rätt fråga: Hur mycket lär jag mig under utbildningen?

En väldigt självklar punkt. Det spelar ingen roll om du går en 5 år lång utbildning men inte får med dig vad du behöver som PT. När vi tog fram vår kursplan var detta ett samarbete mellan läkare, kiropraktorer, fysioterapeuter, osteopater och många personliga tränare. En samanlagt erfarenhet på över 100 år i olika branscher. En utbildningsbakgrund från läkarlinjen, naprapathögskolan, fysioterapeutprogrammet och alla andra PT-Utbildningar i Sverige samt några PT-Utbildningar från utlandet. Tillsammans pratade detta team om vad som behöver finnas i en kursplan samt vad som ska lämnas ute för att ge extra fokus på vad som är viktigt. Ett exempel på detta är att gå in på detaljnivå vad alla vitaminer och mineraler gör. Något som inte är relevant för majoriteten av personliga tränare. Att lägga till denna mängd information gör att det blir svårare att få med sig de viktigaste delarna som träningsprinciper och anatomi. Allt som vi ansåg viktigt men inte en förutsättning för att bli en bra PT har vi lagt på vår påbyggnadskurs IntensivePT - Advanced för de tränare som vill gräva djupare i intressanta ämnen. Vi har även en helt gratis påbyggnadsutbildning på ca 100 timmar om man vill lägga till ett till diplom till sitt CV


Närgra andra bra frågor med snabba svar:
Går det att delbetala? JA
Är det räntefritt? JA
Kan jag läsa i egen takt? JA
Skriver jag omprov gratis? JA
Är ni ackrediterade? JA
Får jag hjälp även efter kursen? JA

välja PT-utbildning
Andreas Hurtig