Personlig Träning - 300kr / Timme

Alla behöver en personlig tränare. Så varför reflekteras inte detta i priset? Varför finns det inte billiga PTs?

Det finns billiga och dyra lägenheter. Det finns billiga och dyra bilar. Det finns billiga och dyra restauranger. Det finns billga och dyra frisörsalonger. Den här morgonen har jag spenderat en timme på att kolla om det finns billiga och dyra personliga tränare.

Att hitta dyra personliga tränare är inga problem alls. Vissa tar närmare 2000kr/timme. Att hitta billiga personliga tränare har jag haft lite mer problem med. Det ser ut som att det är möjligt att komma ner i 500kr / timme men ofta innebär det att man måste köpa ett större paket timmar direk. 30 eller 50 verkar vara någon typ av gräns för att priset ska gå ner. Om vi antar att jag har 20.000kr i lön efter skatt och tränar 1 gång i veckan med PT blir detta 10% av min lön! Procentuellt sett är detta inte billigt. Jag säger inte att det inte är prisvärt och att man ska låta bli. För många skulle det vara värt att betala 20% eller till och med 40% av sin lön för att få bra träning, må bättre, förlänga sitt liv, osv… Men innan du testat att det är en BRA personlig tränare eller om din tränares tider passar dig är det ett stort åtagande och ett stort steg att ta.

Vad är då lösningen? Vi hämtar inspiration från utbildningsvärlden. Som det fungerar om du går till någon som utbildar sig till frisör eller till massör. Du får tjänsten billigare för att du köper av någon som behöver samla på sig erfarenhet. I fallet personlig träning ser vi ännu en stor uppsida och det är att för nya PTs är referensklienter superviktigt. Det är alltså viktigt för din tränare att du får fantastiska resultat vilket gör att det blir lättare för dem att skaffa fler klienter i framtiden. Så även om detta upplägg inte är någon långtidslösning och du som klient inte alltid kan köpa personlig träning för 300kr / timme är det en riktigt bra start. En möjlighet för dig som klient att se vad en tränare kan hjälpa till med. En möjlighet att bygga en relation till en tränare som kan hjälpa dig med dina mål. Din PT kommer inte alltid kunna erbjuda dig samma fantastiska pris men förhoppningsvis har ni lärt känna varandra så bra att ni bygger en långsiktig relation där du som klient inser att det är värt att betala lite mer allt eftersom din tränare fortsätter utbilda sig, skaffar mer erfarenhet och kan hjälpa dig på ett ännu mer effektivt sätt. Det perfekta upplägget för er båda att lära er mer om relationen mellan en klient och en PT.

Köp 10 timmar till dig själv. Passa även på att köpa 10 timmar till alla du vill ge världens bästa julklapp eller födelsedagspresent.

Ansök till PT-Programmet redan idag!

billig personlig tränare
Andreas Hurtig