Jobba som PT i Dubai

Förtuom att jobba i USA är det många som drömmer om att flytta till Dubai och jobba där några månader eller några år. I det här blogginlägget ska vi kolla närmare på vad som krävs.

Arbetstillstånd boende:

  • Arbetsgivarens Sponsring: För att arbeta i Dubai måste du ha en arbetsgivare som är villig att sponsra ditt arbetsvisum. Det är arbetsgivaren som ansöker om visumet åt dig.

  • Arbetskontrakt: Innan visumprocessen påbörjas bör du ha ett skriftligt arbetskontrakt från din arbetsgivare i Dubai. Kontraktet ska vara tydligt med villkoren för din anställning.

  • Hälsokontroll: Alla som ansöker om ett arbetsvisum i Dubai måste genomgå en medicinsk undersökning, vilket vanligtvis inkluderar blodprov och en röntgen av bröstet. Syftet med dessa tester är att upptäcka smittsamma sjukdomar som tuberkulos, HIV och hepatit.

  • Arbetsinresetillstånd: Efter att arbetsgivaren har skickat in ansökan och den har godkänts, utfärdas ett tillfälligt arbetsinresetillstånd som tillåter dig att resa in i Dubai. Detta tillstånd är giltigt i 60 dagar, under vilka du måste genomföra den obligatoriska medicinska undersökningen och skaffa ditt faktiska arbetsvisum.

  • Arbetsvisum (Arbetskort): Efter att du har klarat den medicinska undersökningen kommer din arbetsgivare att slutföra processen för att skaffa ditt arbetsvisum. När det är klart får du ett arbetskort (eller arbets-ID) som visar att du har rätt att arbeta i Dubai.

  • Bostadstillstånd: Tillsammans med ditt arbetsvisum kommer du också att få ett bostadstillstånd, vilket ger dig rätt att bo i Dubai under din anställningsperiod.

  • Emirates ID: Alla invånare i Förenade Arabemiraten, inklusive utländska arbetstagare, måste skaffa ett Emirates ID-kort. Detta kort används för en mängd olika tjänster och transaktioner i landet.

  • Körkort: Om du planerar att köra i Dubai behöver du konvertera ditt befintliga körkort till ett lokalt körkort.

PT-Licens
Som i stora delar av resten av världen är det inget specifikt krav på din licens. I Dubai finns REPS UAE vilket är samma sak som det vi i Europa kallar för EREPS. Så att tänka på när du väljer utbildning är att du skrivs in i något REPS. Eftersom FRISK-licens är en nationell licens är denna inte värd något utanför Sverige så det är inget du behöver lägga pengar på om du ska jobba utomlands.

Ekonomi
Så hur dyrt är det att leva i Dubai? Här kommer några riktlinjer för 2023 kom ihåg att dessa snabbt kan ändras då valutaeffekter och inflation spelar in

Boende:

Hyra för en 1-rumslägenhet i centrum: 10,000 - 20,000 SEK/månad
Hyra för en 1-rumslägenhet utanför centrum: 6,000 - 12,000 SEK/månad
Hyra för en 3-rumslägenhet i centrum: 20,000 - 40,000 SEK/månad
Hyra för en 3-rumslägenhet utanför centrum: 12,000 - 25,000 SEK/månad

Mat:

Måltid på en billig restaurang:
50 - 100 SEK
Måltid på en medelklass restaurang för två personer: 200 - 500 SEK
Mjölk (1 liter): 10 - 15 SEK
Bröd (500g): 10 - 20 SEK
Ris (1kg): 10 - 20 SEK
Ägg (12): 15 - 30 SEK
Lokalt öl (0,5 liter): 50 - 100 SEK
Importerat öl (0,33 liter): 40 - 80 SEK

Transport:

Enkelbiljett (lokal transport): 10 - 20 SEK
Månadskort (kommunaltrafik): 200 - 400 SEK

Nöjen:

Bioentré, internationell release: 80 - 150 SEK
Månadskort på gym i affärsdistriktet: 300 - 800 SEK
En drink på en klubb: 100 - 200 SEK

Låter det spännande? Din resa mot PT i Dubai börjar här!

jobba som pt i dubai