Vad kostar en PT-Utbildning?

Vår utbildning på IntensivePT kostar 19.900kr inklusive moms. I detta pris ingår allt. Utbildningsmaterial, examination, eventuella omprov och inskrivning i EREPS. Det kan alltså aldrig kosta mer än 19.900kr vad som än händer under din utbildning.
En fråga vi ofta får är “Hur kan ni vara så mycket billigare än alla andra?”.
Förutom att vi har digitaliserat allt vårt material har vi även gjort oss av med alla fasta kostnader så som lokal och kontor. Det gör att vi kan hålla priset nere. För att se hur konkurrenskraftiga vi är med vårt pris har vi gjort en internationell jämförelse vad PT-Utbildningar kostar runt om i världen.

I denna “undersökning” letade vi efter företaget som är marknadsledare. Det var inte alltid lätt att få fram denna information men efter att vi kollat på “brand mentions”, position på Google, historik, m.m. är vi ganska nöjda med den lista vi fått fram. Vissa utbildningar är online och vissa är på plats. Vissa är långa och vissa är korta. Vi har inte sållat bort några utan lagt upp listan som den blev

USA

ACE Fitness Advantage - $1.499 (ca 13.000kr)
Jag har personlig erfarenhet av Amerikanska studier till PT då jag var en av få Svenskar som fick jobb på Scandinavian Health Experience som startades av Brad Bose. Nu blev denna erfarenhet väldigt kort eftersom det blev problem med visa men jag hann studera en del inför jobbet.
I USA är det väldigt mycket självstudier. Man får böcker, länkar och videoklipp som man själv ska ta sig igenom. Det kräver mer av eleven men gör det möjligt för utbildaren att hålla priset nere.

Danmark

Atwork - Personlig Træner EuropeActive - 19.750DKK (ca 27.000kr)
Även här har jag en del personlig erfarenhet eftersom jag bott i Danmark några år. Atwork är en otroligt stark aktör på marknaden. Under hela min tid i Danmark tror jag aldrig att jag stötte på något annat än just dem. Deras “standardutbildning” är den som ger en vanlig EuropeActive-licens. Denna utbildning är helt på plats och erbjuds i 6 olika städer. Enligt Atwork själva tar deras utbildning mellan 8-21 veckor beroende på vilken studietakt eleven väljer.

England

HFE Personal Trainer Essentials - £1.595 (ca 19.000sek)
Jag personligen har inte gått någon utbildning i England men Karl Gullö gick sin första PT-Utbildning här och countrymanager för IntensivePT Estland, Indrek Reilson, bodde i England några år.
Just denna utbildning tar 10-12 veckor. Utbildningen är på plats och erbjuds i lite mer än 10 olika städer runt om i England.

Dubai

HMB Sports Services Personal Trainer - 7.500AED (ca 17.000kr)
Jag har ingen erfarenhet alls av de utbildningar som finns i Dubai. Jag ville ändå ta med denna eftersom trenden personlig träning är stark i Dubai. Utbildningen som verkar vara ledande heter HMB Spots Services och erbjuder en 12 veckor lång utbildning på plats i Tecom, Dubai.


IntensivePT står sig väldigt bra även internationellt. Det tar våra elever runt 16 veckor att bli klara vilket är något längre än det internationella snittet. Vårt pris på 19.900kr ligger väldigt nära snittet internationellt. Dock ska det räknas in att de flesta andra utbildningar tar betalt för omprov vilket vi inte gör.
IntensivePT strävar alltid efter att ha en internationellt konkurrenskraftig utbildning som ger maximalt värde till sina elever!

Mer läsning

vad kostar pt utbildning