Några siffror från våra elever - 2021

Varje år gör vi en undersökning bland våra examinerade elever. Frågan de får är “Vad var ditt mål efter du blivit klar med utbildningen?” Svaret i undersökningen skiljer sig ganska mycket från år till år. 2021 var inget undantag.

36% - Gick av eget intresse utan mål att jobba med tärning
30% - Starta eget inom träning (inte online)
19% - Jobba som anställd på gym
10% - Starta PT-Online
3% - Starta eget gym
2% - Starta egen PT-Studio

Personligen tycker jag detta är den mest intressanta undersökningen vi gör eftersom det visar ganska tydliga trender i branschen. Förra året var det 28% av våra elever som gick utbildningen för att starta PT-Online. Detta år har siffran sjunkit ner till 10%. Det tyder på att våra elever var tidiga med att plocka upp trenden och att PT-Online kanske kommer minska en del framöver. Den kategori som ökat mest är de elever som önskar jobba som anställda på gym. Den siffran har gått från 14% till 19%. Kanske ser vi trenden i att fler vill att samhället ska öppna upp igen och att många är trötta på att jobba hemma.
Överst på listan hamnade kategorin av elever som pluggar av eget intresse. Denna siffra ligger på 36% vilket är exakt samma siffra som förra året. Att mer än en tredjedel av våra elever är så seriösa med sin egna träning att de lägger ner den tid som krävs för att ta in all kunskap i vår kursplan är fortfarande det jag tycker är mest fantastiskt med våra siffror. Jag tror, och hoppas, att denna trend håller i sig även nästa år.