Några siffror från våra elever 2020

För snart två år sedan gjorde vi en undersökning bland våra elever för att få reda på hur de såg på sin framtid i träningbranschen. Resultatet kan ni se här! Det som överraskade mig då var att så få personer hade som ambition att jobba på gym. I början av december 2020 gjorde vi samma undersökning igen. Vi ville se hur trenden bland personliga tränare såg ut samt om Corona hade ändrat något i branschen.
Här är resultatet:

36% - Gick utbildningen av eget intresse utan plan att jobba med det
28% - Starta en verksamhet inom PT-Online
19% - Starta egen PT-verksamhet (inte online)
14% - Jobba som anställd på gym
2% - Starta PT-Studio
1% - Starta eget gym

Det kanske inte är så konstigt att kategorin “PT-Online” kommer så högt upp. Den digitala trenden växer sig starkare för varje år som går. Under 2020 har trenden påskyndats en hel del av Coronapandemin.

Att så många elever välja att gå utbildningen för att läsa sig mer om träning och hälsa utan att ha som plan att jobba i branschen får ses som positivt. Personer som är nöjda med sitt yrke men ändå är seriösa nog att gå en utbildning för att lära sig mer. Spenderar man flera timmar i månaden på träning vill man se till att man får ut så mycket som möjligt för den spenderade tiden.

Att starta eget (inte online) verka alltid vara populärt hos IntensivePT. Redan från våra första kursstarter pratade våra elever om att de ville starta eget. Det är också därför vi pratar lite extra om det i utbildningen samt varför så många avsnitt av PT-Podden berör ämnet “eget företagande”.

Att jobba på gym får en stabil 14%. Att döma av poster i vår genemsamma grupp verkar NordicWellness vara den mest populära arbetsgivaren och många av våra elever verkar söka sig dit.

starta eget som pt
Andreas Hurtig