Elevintervju - Sara Wikström

Vem är du?
Sara Wikström. Jag är 29 år gammal och bor för närvarande i södra Frankrike.

Vad har du för träningsbakgrund?
Vid tidig ålder började jag spela golf, höll på med friidrott, dans och tennis bland annat. Välmående och hälsa har alltid varit en grundvärdering för mig och har även fått den livssynen från mina föräldrar som ständigt varit aktiva.

Hur kom du på att du ville bli PT?
Vi lever bara en gång och jag var inte nöjd med det jobbet jag hade. Kände att jag hade ett driv i mig som drev mig bort från där jag satt vid kontorsbordet stirrandes på en skärm 9h-18h. Det som slog mig var att jag vill tillföra positiv energi till människor i min omgivning. Man kommer till en punkt då man ifrågasätter vad man gör och att vikten av att göra något man älskar tar över.

Var jobbar du? Hur tänkte du när du valde arbetsplats?
Jag startade mitt eget företag Pop.Core.Fitness, där jag jobbar både som PT online, hemma hos kunder eller att kunder kommer hem till mig. Har även på gång i år en retreat med min syster som är vegan/vegetarisk kock. Jag älskar även mat och lagar mest vegetarisk mat själv i alla regnbågens färger, tycker det är kul att experimentera med mat.

Vilka klienter jobbar du helst med?
Det finns egentligen ingen preferens av kunder som jag helst jobbar med. Alla är vi olika med olika mål och viktigt att lyssna till vad varje kund vill åstadkomma, sedan kan jag som PT bara inspirera och ge mina råd hur vi kan nå de målen.

Vem är den klient du fått bäst resultat tillsammans med? Beskriv träningen
Tränade en klient som ville gå ner i vikt men mest av allt känna sig stark och ha mer energi och även hjälp med kosten. Jag strukturerade ett program till henne som var upplagt på hennes nivå, blandning av cardio och styrka, som hon kunde utföra på gymmet själv och sedan pass tillsammans med mig. Under fyra månaders tid såg jag stora förändringar i hennes välmående. Hon deltog även i sitt första 10 km lopp, som jag sprang tillsammans med henne. Klarade detta med bravur!

Man blir stolt som PT när en kund verkligen kämpar och är motiverad att nå sina mål. Tycker det är viktigt att inte hetsa eller stressa, vi är alla olika och vi tar olika tid på oss. Resultatet är ibland inte att nå exakta vikten eller måtten utan mer hur man mår inifrån.

Vad är det konstigaste mål någon klient kommit med?
Inga konstiga mål än så länge.

Vad är ditt bästa råd till någon som funderar på att bli PT?
Det är lite kämpigt att komma igång, men det är då man lär sig som mest, om det inte vore lite jobbigt så skulle man inte uppskatta när allt gick som på räls. Var nyfiken och driven till att lära dig mer och utvecklas, samt lyssna alltid på din kund.

sara wikström personlig tränareAndreas Hurtig