Tränarprofil: Tina Hedström

Vem är du?
Tina Hedström heter jag, är 49 år och bor i Grödinge utanför Stockholm

Vad har du för träningsbakgrund?
Oj, lång tävlingskarriär i alpint, ridning, spelat som proffs i Softboll i USA, förbundskapten, dressyrtränare, idrottslärare mm

Hur kom du på att du ville bli PT?
Jag har en mängd olika utbildningar hit och dit men det här knöt liksom ihop påsen med en titel.

Var jobbar du? Hur tänkte du när du valde arbetsplats?
Jag äger och driver en stor hästgård och en stor del av mina klienter är ryttare. Jag köpte tre stora begagnade  lastbilsskåp som jag byggt ihop och inrett till träningslokal på gården. Helt perfekt! Högt i tak, isolerade och ena långsidan är helt öppningsbar så det känns som ett utegym nu på sommaren. Dessutom är det gratis lokalhyra och det påverkar priset ut till kund som jag kan hålla nere ganska rejält. Mina träningar är funktionella och väldigt varierande; allt från löpskola, TABATA, CF, styrka, terräng träning, aktiviteter anpassade efter årstider både ute och inne.

Vilka klienter jobbar du helst med?
Alla faktiskt. Just mångfalden är både utmanande, utvecklande och spännande. Har mest gruppträningar men även enskilt. Allt från rörelsehindrade, gravida, elitidrottare, ungdomar, nybörjare, tjocka, smala, gamla, unga. Alla är lika välkomna.

Vem är den klient du fått bäst resultat tillsammans med? Beskriv träningen.
Såklart är det stimulerande att verkligen se enorma synbara och mätbara resultat men det är alltid klientens mål och hur den uppfattar sina egna resultatsom’rdetviktigaste. Att se någon lyckas med sina mål oavsett vilka de är är den bästa belöningen. Det kan vara att vinna hemmapriset i Biggest loser, eller att börja orka gå till bussen eller komma ner på tvåsiffrig kroppsvikt för första gången på 30 år. Eller som en klient som berättade att hon nu efter 30 år för första  gången i livet längtar efter att träna och har inrett källaren till ett eget gym. Vilken känsla!

Vad är det konstigaste mål någon klient kommit med?
Jag tycker inga mål är konstiga så länge de är relevanta. Det är ju klientens kropp och liv och det kan vara allt ifrån gå ner från 130 till 80 kg; få rutor på magen, deffa, förbättra mobiliteten eller uthållighet, hitta självkänslan, komma igång efter graviditet etc.

Vad är ditt bästa råd till någon som funderar på att bli PT?
Hitta ditt eget koncept och fastna aldrig i gamla spår utan utmana dig själv att hela tiden utvecklas och hålla dig uppdaterad. Gå fortbildningar, delta i forum och satsa på kvalitet.
 

tina hedström personlig tränare
Andreas Hurtig