Ju mer vi är tillsammans...

Burpees, thrusters, kettlebellswingar och cleans. Efter ungefär två års uppehåll på grund av skador, är jag tillbaka i crossfitboxen, dels för att träna själv och dels för att börja coacha.

Wow, vilken känsla, inte bara har jag saknat de olika övningarna, momenten, upplägget och intensiteten; jag inser nu även hur mycket jag saknat klubbgemenskapen, fistbumpsen efter wodarna och fikat på loftet! Att gå ikring på gymet med lurar i öronen, helt i sin egen värld, har helt klart sin charm och sin plats i träningsvärlden och det är ju naturligtvis individuellt vad man föredrar, men lite synd kan jag tycka det är att så många tycks isolera sig i sin träning. 

När jag var tonåring åkte jag mycket skateboard (jag åker fortfarande trots 44 år fyllda i den mån min rygg pallar) med min kusin i Örebro. På den tiden var inte skateboard tillnärmelsevis lika stort och befäst som sport som det är idag. Örebro låg dock hästlängder före min hemstad Karlstad och åkarna var betydligt fler, vilket kort och gott gjorde att min kusin hade många skatepolare och jag hade knappt någon. Nu säger jag absolut inte att hans betydligt vassare färdigheter på brädan än undertecknad bara hade att göra med att han hade en umgängeskrets som också levde på brädan, men helt klart är ju att man lär sig av varandra, tar intryck, snappar upp idéer och utbyter erfarenheter. 

Crossfit är fantastisk som träningsform och många fastnar snabbt när de provat, de gillar upplägget av träningen, men i samma andetag nämner de även ofta just den där gemenskapen och samhörigheten man känner när man ligger på golvet och kippar efter andan efter den tjugoelfte airsquaten.

Det ena utesluter som sagt inte det andra, jag njuter av att uppehålla mig i min värld, två hantlar i nävarna och Wasps Helldorado dånande i lurarna, men jag mår faktiskt ännu bättre när jag delar upplevelsen med andra oavsett om det är på gymet eller i boxen!

Kör hårt!

/Thomas Hammargren

Ps: …kika gärna in på mitt Instagram för att se mig på brädan, 25 år och lika många kilo sedan det begav sig i Haga skatepark i Örebro ;)

Thomas Hammargren