Ytterligare en cool träningsmetod

Varför inte lite chins igen? 

Varför inte lite chins igen? 

Jag gillar coola träningsmetoder. Helst sådana som fungerar. Om den här gör det? Testa så får du se. 

The doublé method

Metoden är lika simpel som genial: starta och avsluta passet med samma övning för maximalt stimuli. Det ska vara en övning du vill slipa på eller en muskelgrupp du prioriterar. Starta passet med den övningen, exempelvis chins (3x8). Sedan fortsätter du med dina andra övningar som planerat. Och till sist, precis innan du är på väg mot duschen: utför chins igen. Nu klarar du troligen inte lika många reps men det gör inget. Kör så många du orkar, exempelvis 3x4-6. Då har du både startat och avslutat passet med samma övning vilket ger ett bra neuromuskulärt stimuli och som självklart även är positivt för hypertrofi. Metoden kan även användas för att bryta platåer. 
   Och så var det det här med coolhetsfaktorn. 

Erik Lavesson