Sälj personlig träning

Följande text är ur boken "100 Tips som tar din PT-Karriär till nästa nivå" av mig Andreas Hurtig och Erik Lavesson.

13. Skaffa rätt säljverktyg
Det gäller att ge sig själv så bra förutsättningar som möjligt att sälja när du väl träffar en potentiell klient. För mig personligen var det som att en ny värld öppnade sig när jag testade min första impedansvåg. Den var snabb, den gav många kul siffror att titta på och den var ändå pålitlig nog att duga för amatörtränande klienter. Att göra själva mätningen tar mindre än 1 minut. Resterande 30 minuter sitter jag och pratar om och bryter ner varje siffra som vågen får fram. Jag lägger extra vikt på muskelmassa, fett%, vätskenivå och bukfett. Detta brukar träffa hårdast hos mina klienter. När jag är klar med denna genomgång berättar jag bara att jag har en plan för hur vi ska fixa till alla dessa siffror och frågar när vi kan börja. När det gick som bäst köpte 2 av 3 personer PT av mig efter detta möte. Snittet i branschen ska tydligen vara 1 av 7.

Nu säger vi inte att det är just en impedansvåg ni ska köpa. Testa olika modeller att sälja och optimera dessa. Om det behöver köpas in utrustning är det bara att köpa in utrustning. Detta kommer betala tillbaka sig efter ett sälj. Bjud på rörlighetstester, erbjud kalipermätningar, be potentiella klienter skriva kostdagbok som ni analyserar tillsammans. Testa vad som funkar för er och lägg sedan allt fokus på att få detta perfekt.