Halo Neuroscience - Ökad prestation genom hörlurar?

Ett par hörlurar som, med hjälp av elektriska impulser, ska stimulera de delar av hjärnan som aktiveras under lärande och motorik. Vårt "motor cortex" som ska hjälpa oss anpassa och finjustera rörelse, eller "plasticity" som det också kallas. 

Ni kan se produkten här:
https://www.haloneuro.com/

Flertalet gånger på sidan pratas om hur effekten bevisats i studier. Dock hittar jag inga studier alls utom de som företaget själva genomfört och publicerat på sin egna sida. Alla deras studier publicerades 10 Feb 2016 och jag bedömer att de har väldigt låg trovärdighet. 

För mig känns detta som ett företag som försöker utnyttja människors tendens att leta genvägar till resultat. Om någon mot förmodan hade tänkt införskaffa dessa hörlurar kommer här en rekommendation. Skärpning! Träna hårdare och smartare om du vill ha bättre resultat
 

headphones.jpeg