Vad har framgångsrika PT:s gemensamt?

Mannen på bilden har inget med texten att göra.   Men han har en snygg kostym. 

Mannen på bilden har inget med texten att göra.  
Men han har en snygg kostym. 

Bara för att vara tydlig från början: framgång = köra en snygg bil och/eller ha mycket pengar på banken (eller i madrassen). Nu när vi klargjort det, låt oss titta på några egenskaper gemensamma för framgångsrika PT:s.

1. Social kompetens och energi

Man behöver inte vara en extrovert överenergisk person för att bli en bra PT - men man måste vara duktig på att handskas med människor. Du levererar en tjänst och en service. Träning och resultat är superviktigt men människan ännu viktigare. En framgångsrik PT kan kommunicera väl, anpassa sig efter och empatisera med olika människotyper.
   Och få dem i bra form. 

2. Struktur, planering och disciplin

Som PT är man delvis sin egen, oavsett om man är anställd eller har firma. Du ansvarar för att hitta och behålla klienter, lägga upp ditt eget schema, sätta och nå säljmål och leverera en högkvalitativ tjänst. Klarar du inte det får du inte betalt. Så enkelt är det. Och betalt vill vi ha. Annars blir det inget med vare sig bilen eller banken (eller madrassen).

3. Verklig kompetens

En framgångsrik PT kan sina grejer - och har också insikt i vad hen behärskar mindre bra. Utnyttja dina styrkor och täck upp dina svagheter. Lär dig mer, lär dig rätt och applicera på rätt person för att leverera en bättre tjänst och ge dina klienter de resultat de förtjänar för sina surt förvärvade slantar.

Du behöver inte kunna allt om allt. Du ska inte kunna allt om allt. Men ge dig inte på något du inte kan - eller se till att lära dig från rätt person.

Folk ser igenom yta och i längden vinner den som är trevlig, kompetent, strukturerad och inte rädd för att slita lite. Är det du?
   Själv är jag mest inne på den där bilen.


 

Erik Lavesson