Varför ger vi bort så mycket gratis till våra elever?

Det kan tyckas vara ganska dumt att vi ger bort så mycket när vi skulle kunna ta betalt och tjäna mer pengar. Frågan är då VARFÖR IntensivePT har valt att ge våra elever så mycket gratis.
För att ge några exempel:

1. Gratis omprov
Här ser vi att andra PT-Utbildningar tar mellan 1000-3000kr för att göra omprov. Hos oss kostar det inget oavsett hur många gånger du behöver på dig.
Vårt prov är svårt. Det är vi medvetna om. Vi anser också att det är mänskligt att misslyckas. Detta är förmodligen vad som kostar oss mest på IntensivePT. Svara på elevers frågor om examinationen samt rätta inlämningsuppgifter. Dock känner vi att det är bland det som ger mest till våra elever. Att inte behöva känna extra press under examinationen samt att kunna ge riktigt bra feedback som får elever att lära sig även under provets gång.

2. Gratis licens och inskrivning i EREPS
Här har vi sett att andra PT-Utbildningar tar upp till 1500kr för inskrivning i EREPS. Vi kan vara helt öppna med vad priset är eftersom detta finns att läsa på EuropeActives hemsida. Priset för en inskrivning för oss utbildare är €30. Själva processen tar inte mer än 1-2 minuter att genomföra för oss. Så varför konkurrenter till oss tar upp till 1500kr kan vi inte svara på. Enda anledningen vi kan hitta är att de gör det för att de KAN göra det. Vi bjudere på inskrivningen så att våra elever inte behöver tänka på det.

3. Gratis praktik
Hos oss kan du vara med på hur mycket praktik du vill. När du är klar med utbildningen kommer du med jämna mellanrum få erbjudande om att vara med på praktisk träning helt gratis. Detta är lördag och söndag 09:00 - 19:00 båda dagarna. Om man skulle betala för detta hos någon annan utbildning skulle det kosta många tusen. Hos oss får du det gratis hur många gånger du vill. Det finns två stora anledningar till detta. Den första är att våra elever blir riktigt grymma tränare av att hela tiden lära sig mer. Det andra är att nätverkande är viktigt även i träningsvärlden. Att träffa andra tränare under denna helg är väldigt mycket värt. Så även om det kostar oss strax över 1000kr/elev som går helgen igen så lägger vi mer än gärna pengar på detta.

4. Gratis mallar
Vi har lagt hundratals timmar på att ta fram mallar till andra personliga tränare. Inte bara våra elever utan vem som helst kan använda dem. Allt från kostschema till hälsoprofil och avtalsmallar. Vi vet att vi skulle kunna ta betalt för dessa välgjorda mallar. Ändå väljer vi att ge bort dem helt gratis eftersom vi vill att fler ska använda dem. En personlig tränare har fullt upp med att träna klienter i gymmet och skapa träningsupplägg. Man ska inte behöva tänka på design också. Vi vill heller inte att någon personlig tränare ska hamna i trubbel för att de har ett dåligt avtal. Så för branschens bästa ger vi bort detta helt gratis.

5. Gratis verktyg
Våra elever få tillgång till verktyg efter utbildningen. Allt från program för rörelseanalys till program för kostregistrering. Även om det inte rör sig om några större summor (kanske 100-300kr/månad per elev) så vill vi ändå att våra tränare ska ha tillgång till detta redan från start. De flesta har råd att själva skaffa programmen men eftersom vi betalar dem åt eleverna kan eleven använda pengarna till något annat. T.ex. att köpa in utrustning till sin verksamhet eller till marknadsföring.

6. Gratis information
Vi har under många år skrivit blogginlägg om träning och hälsa. Vi har även under snart två år spelat in PT-Podden som är uppe ganska många avsnitt nu. Vid en överslagsräkning uppskattade jag att vi fram till dagens datum har spenderat 4000 timmar på att skriva blogginlägg. Jag tror att om man tar allt material vi har i bloggen så är det mer än vissa av våra konkurrerande PT-Utbildningar har i hela sin utbildning. Detta ger vi bort gratis. Anledningen till detta är att man inte får plats med allt man skulle vilja ha med i en PT-Utbildning. Vi vill dock ändå att våra elever, och andra tränare, ska känna till denna information. Så vi skriver den och ger bort den helt gratis. För att göra PTs runt om i Sverige bättre på sitt jobb vilket gör att förutsättningarna för nya tränare blir bättre för varje år som går.

7. Gratis community
Snart 1000 tränare har valt att gå med i våra samlade grupp efter att de är klara med utbildningen. Den här gruppen är enligt mig det bästa med hela vår utbildning. Varje dag postas flera nya poster och lärare och elever delar med sig av kunskap och erfarenheter. Vi tjänar inga pengar på att driva denna grupp. Vi skulle lika gärna kunna säga “Nu är du klar med din utbildning. Lycka till”. Men det gör vi inte. För oss är det lika viktigt att ge support efter utbildningen som det är att ge support under utbildning. Bara för att vi inte längre tjänar pengar på eleven betyder det inte att den inte behöver hjälp. Vi vill att våra elever aldrig ska kännas sig ensamma och oavsett om det gäller träning, kost, marknadsföring eller företagande så finns vi där för att stötta.

Varför gör vi allt detta helt gratis?
För att rent teoretiskt skulle en annan PT-Utbildning kunna kopiera oss rakt av (vilket nästan har hänt). Vad de inte kan kopiera är den goodwill vi bygger upp med våra elever. Någon annan kan hitta riktigt bra lärare, kopiera vår kursplan, genomföra föreläsningar på exakt samma sätt som vi gör. Men de kan aldrig kopiera den relation vi har med våra elever.
När våra elevers kompisar frågar “Du gick ju IntensivePT, hur var det”. Så jobbar vi så hårt vi kan för att våra tidigare elever ska svara: “Det var riktigt bra på alla sätt. Det är den utbildningen du ska gå”

gratis utbildning
Andreas Hurtig