Vilka är det som misslyckas med att bli PT?

Jag har sett hundratals PTs komma och gå från olika gym jag jobbat på. Uppskattningsvis skulle jag säga att endast 10-20% av alla som börjar som PT fortfarande är kvar efter 2 år. Idag ska vi inte kolla på de 10-20% som lyckas utan på de 80-90% som slutar.
Visst är det ett gäng av dessa som ångrar sig. De kommer fram till att personlig träning inte passar dem och slutar. De som vill forsätta som PT men inte lyckas har nästan alltid samma problem. De tjänar för lite pengar som PT. Anledningen till att de tjänar för lite pengar är att de inte säljer nog många timmar. Väldigt enkelt.
Om du har problem med säljet kommer du spendera mycket tid på att jaga kunder som du sedan bränner i säljprocessen. Detta är något du inte har betalt för. Yrket PT blir varken kul eller lönsamt så inom några månader är karriären över. Detta är väldigt tråkigt då många av dessa personer har varit väldigt duktiga tränare. De har bara inte lyckats få till säljdelen eller retentiondelen av yrket.

I senaste avsnittet av PT-Podden pratar jag och Karl Gullö om just sälj. In och lyssna på det. Det kommer förbättra din ekonomi!

podcast om träning
Andreas Hurtig