Elevintervju: Sarah Mossfeldt Häll

Vem är du?
Snart 36 årig tjej som bor i den värmländska byn Storfors. Där jag och min man nyligen köpt vårt drömhus som vi håller på att renovera. Med oss bor mina två döttrar. När jag inte jobbar som personlig tränare är jag sjuksköterska på en rättspsykiatrisk klinik.

Vad har du för träningsbakgrund?
Har över tid varit en “periodare”. Efter min sista icke tränande period vägde jag 102 kg och kände att det fick vara dax att ta tag i livet. Skaffade då egen PT och tillsamams tog jag mig till en debut på bikinifittness scenen. Efter några satsningar och många timmar i gymmet hittade jag crossfiten där jag nu är fast.

Hur kom du på att du ville bli PT?
Har över tid varit instruktör på olika gruppträningspass, men har känt att jag vill ha mer. Dels sugen på egen minska men även att kunna hjälpa andra. När jag fick chansen att utbilda mig där jag var instruktör var det inget att fundera på.

Var jobbar du? Hur tänkte du när du valde arbetsplats?
Jag jobbar på Fight fit athletics i Kristinehamn där jag också är gruppträningsinstruktör. När de skulle utveckla och utbilda personliga tränare var det inget att tveka på.

Vilka klienter jobbar du helst med?
Jag gillar bredden på mina kunder. Men det som ligger mig varmt om hjärtat är styrkelyft och tyngdlyftning. Att få introducera styrkelyft för mina klienter i deras träning är så kul och verkligen när man ser att det är uppskattat.


Vem är den klient du fått bäst resultat tillsammans med? Beskriv träningen
Jag är rätt ny som PT, men då den korta tiden har jag set så grymma resultat. Från fysiska till mentala förändringar. En kund som i början hade så dålig självkänsla att hon inte kunde träna på tider med mycket folk, till i dag då vi faktiskt kan köra nya moment ute bland folk. Det är magiskt att se folk växa. Vi har fokuserat mycket på basen och att passen ska bli av.

Vad är det konstigaste mål någon klient kommit med?
Har en klient som har som målbild att klara moment som jag inte ens vet vad det är. Men efter lite samtal var jag med på vad det rörde sig om och vad vi behövde fokusera på, även om jag själv inte kan utföra det, det är en utmaning. Dropbacks tror jag ett moment heter.


Vad är ditt bästa råd till någon som funderar på att bli PT?
Tveka inte, har du funderingar gör slag i saken! Kolla dock upp vilken utbildning som är seriös,  finns mängder av PT utbildningar så syna dom i sömmarna. Ta in referenser, kolla med tidigare studenter. Lycka till!

sarah mossfeldt häll ptAndreas Hurtig