Elevintervju: Cina Petersson

Vem är du?
Cina Petersson 44år, bor tillsammans med barnen i en liten stad som heter Ljungby i Småland, Kronobergs län. Jobbar som projektkoordinator med en tidigare bakgrund som USK inom psykiatrin.

Vad har du för träningsbakgrund?
Har tränat till och från i 10 år (mest gruppträning) Men startade seriöst för 3 år sedan. Då jag ville fokusera mer på muskeluppbyggnad i gym.

Hur kom du på att du ville bli PT?
Främst för min egen skull då jag ville fokusera på teknik och mer teori kring styrketräning. Samtidigt så brinner jag för att jobba med människor och vill hjälpa dem till ett starkare friskare liv. Även den mentala biten är superviktig då jag även gått en kurs som mental coach.

Var jobbar du? Hur tänkte du när du valde arbetsplats?
Jag blev erbjuden PT jobb på träningscentret där jag tränar, komplett med gruppträning och gym. Det heter TC i Ljungby.

Vilka klienter jobbar du helst med?
Jag tycker om variation men jobbar i dagsläget med en livsstilsgrupp som heter Weighttrainer. Trivs bra med det då small groups ger mer energi. Men kul att variera både singelPT och grupper. Har haft en del klienter med diskbråck som vill komma tillbaka till träningen. .  

Vem är den klient du fått bäst resultat tillsammans med? Beskriv träningen
En kille på 30 år som verkligen gick “all in”. Han hade ett diskbråck sedan ett år tillbaka och hans mål var att göra 10 chins med sin egen kroppsvikt. Vi kombinerade liggande rygglyft, marklyft, rodd och latsdrag i olika maskiner samt fria vikter. Han har nått sitt mål idag. Det krävs en hel del självdisciplin och mellan våra träffar som var varannan vecka så körde han övningarna mycket själv.

Vad är det konstigaste mål någon klient kommit med?
Det som jag tycker är konstigt, det är när inte kunden ville ha något mål utan bara träna 1 timme. Känns lite som bortkastade pengar då det blir svårt att mäta utvecklingen.

Vad är ditt bästa råd till någon som funderar på att bli PT?
Mitt bästa råd är att ha ett jobb där du kan försörja dig och jobba som PT vid sidan om tills du byggt upp en kundkrets om du funderar på att köra eget på heltid.

carina pettersson personlig tränareAndreas Hurtig