Hur du hanterar julen som PT#11

Dagens tips kommer att ta lite mer tid men är väldigt givande.

Lär dig använda Canva!

I gårdagens bloggpost, “Ett hälsosammare julbord” skrev Emma flera tips som du kan ge till dina klienter för hur de kan sköta julbordet bättre. Här följer min komplettering till detta.

Om jag någonsin fick chansen att investera varenda krona jag hade i Canva hade jag tagit det utan att blinka. Det är en av de absolut bästa tjänsterna jag har stött på för att göra enkla och snygga designer. Man kan arbeta med gratis templates samt göra de personliga om man vill. Det är enkelt. Tidigare använde jag photoshop och Indesign. Det var inte enkelt. Så om du är en person som har lite teknikskräck oroa dig inte. Du klarar det.

Denna design gjorde jag på ungefär 10 minuter av Emmas post från igår. Du kan se den här

Några förslag för just denna design är som följande:

  • Ha med några enkla tips

  • Ha med något recept

  • Länka till där de kan läsa mer om vad du gör. Se till att URL länken är enkel att skriva om du skriver ut din härliga design. (eller din Instagram)

  • E-posta samt maila den till dina klienter

  • Uppmana alla att skicka den till någon de tror kan behöva lite extra tips inför jul. Ofta kommer de att inte våga ge det till någon annan om inte du ber dem göra det

Nu har du både skapat mervärde för dina klienter, gjort ditt content relevant och delbart samt skapat en möjlighet för dina klienter att kunna hjälpa sina vänner. Allt genom Canva. Världens enklaste verktyg. Nämnde jag att det är gratis?

PS Vi får inte betalt för att skriva den här posten är något liknande. Vi får aldrig det. Våra rekommendatoner kommer från flera år av att ha använt fel saker och spenderat onödig tid på att hitta rätt program. Det vill vi att du slipper.

Karl Gullö