Tränarprofil: Fredrik Du Hane

Vem är du?
Jag heter Fredrik du Hane och är 41år. Jag är ursprungligen från Göteborg, men lever i “exil” i Stockholm sedan 2004. ;)
Jag jobbar med träning på heltid och har gjort så sedan 2011.

Vad har du för träningsbakgrund?
Min idrott är Badminton, jag har spelat sedan 8år ålder. Då provade man på det mesta, men det blev badminton som fastnade. Jag började satsa i 16års ålder, då var det 2pass/dag. Ca 10-12pass/vecka, ca 25h/vecka.
Jag spelade på heltid i ca 10års tid och var rankad som bäst som no.70 i världen i herrsingel.


Hur kom du på att du ville bli PT?
Jag ville jobba som PT för att själv kunna utveckla mig bättre som tränare och coach. Att bredda mig och kunna vara användbar i flera olika delar av idrottsvärlden. Att kunna applicera min kunskap på olika ställen och se synergier mellan olika idrotter.


Var jobbar du? Hur tänkte du när du valde arbetsplats?
Idag driver jag eget, där jag delar min tid mellan CrossFit, Badminton, PT kunder och föreläsningar.
Jag jobbar med föreningar, coachar klasser och har PT kunder inom CF, Badminton och även ren fysträning. Sen förläser jag om målsättningar och mentalträning. Hur vi ska göra det dagliga jobbet för att ni fram till slutmålet.
Jag har min bas på CrossFit NoxBox i Stockholm. Jag ville vara i en proffsig och framåtsträvande miljö, och då tyckte jag NoxBox passade mig bäst.


Vilka klienter jobbar du helst med?
Jag jobbar med alla typer av klienter, nybörjare upp till elitidrottare. Det spelar ingen roll för mig, de finns olika utmaningar hos alla kunder.


Vem är den klient du fått bäst resultat tillsammans med? Beskriv träningen
Det är många olika, jag har fått folk som aldrig tränat till att Börja tävla i både Badminton och Crossfit. Det handlar mycket om att kunden själv är öppen och villig att lägga ner det jobb som krävs för att ni det satta målet, oavsett vad målet är.
Kunden måste förstå att det hen som måste göra själva jobbet, jag gör upplägget och kommer finnas där, men det är hen som gör grovgörat...och att det tar tid.
Så det är många gånger en mental utmaning oxå.


Vad är det konstigaste mål någon klient kommit med?
Haha... det är så mycket olika saker, från att de har slagit vad med kompisar om vem som kan bänka mest om typ två veckor, till att vilja gå ner 16kg på ett par veckor för de ska på semester. Eller de vill lära sig backhand smasha i badminton för det är coolt när de ska spela mot polarna (å då gärna lära sig det på 1 kanske 2ggr).


Vad är ditt bästa råd till någon som funderar på att bli PT?
Att det du väljer att göra skall vara drivet av passion och lust. Förutom säklart att man gjort sin hemläxa genom att göra en affärsplan tillsammans med en tidsplan. Och framförallt ge inte upp...det tar tid att starta en verksamhet, det är aldrig en rak linje.

Tro på det du gör!
 

pt utbildning fredrik du hane
Andreas Hurtig