Tre framgångstips

pexels-photo.jpg

 

Framgång kan definieras på olika sätt beroende på vem du frågar. I min värld innebär framgång att man är i acceptans med den man är, utmanar sig själv lagom mycket och lever ett hälsosamt och meningsfullt liv som går i den riktning man själv vill.
   Och att man har en snygg bil förstås.

Här är tre tips för framgång:

1. Prioritera nattsömnen

Riktigt framgångsrika personer tenderar ofta att sova mindre och arbeta mer. Det är säkert bra för businessen men om vi bortser från alla dineros mår de flesta bättre i längden - och presterar bättre - av god nattsömn. Sikta på 7-8 timmar per natt. Stäng av TV:n och lägg bort mobilen - före 22.30 ska du vara i säng.

2. Prioritera träningen och en bra kosthållning

Daglig fysisk aktivitet med några (2-5) hårdare pass per vecka gör susen för både kropp och själ. Ont om tid? Köp hem hantlar, skivstång och en bänk och du är good to go när det passar. 3-4 halvtimmespass i veckan kan göra underverk om du väljer effektiva övningar och tränar med tillräckligt hög intensitet.

När det gäller kosten ska du satsa på bra råvaror, mycket frukt och grönt, bra proteiner från både djur- och växtriket samt en lagom mängd kolhydrater. Spara sockret och alkoholen till helgen - 1-2 fuskmåltider i veckan är du värd.

Med bra mat som är välsmakande och lättsmält håller du energinivåerna uppe och produktiviteten på topp. Och tillsammans med lite träning får du dessutom en schysst fysik som håller bättre i längden.

3. Planera smart för ökad produktivitet

Det här kommer från Tim Ferris. Han har skrivit ett flertal böcker, varav en är riktigt bra. De andra?
   Hursomhelst:

-Multitaska inte för mycket. Fokusera på en sak i taget.

-Om du kan, gör mycket på en gång. Något motsägelsefullt mot det första tipset men det innebär att om du lagar mat, laga mycket på en gång. Skriver du träningsprogram, passa på att skriva klart veckans alla program. Det är ju ofta lite segt att komma igång men när farten är uppe ska du utnyttja det. Skapa momentum och utnyttja farten för att hinna åstadkomma mycket. Handling? Storhandla. Tvätt? Tvätta så sällan du behöver - men rejält varje gång.

Facebooka på jobbet? Gör det rejält när du ändå håller på.
Gör mycket på en gång, eller, vilket för oss in på:

-Lej bort det du kan. Om du inte gillar att handla, beställ från nätet. Avskyr att städa? Kanske värt att ha hemhjälp ett par gånger i månaden. Dags att byta däck? Ring farsan. 

You get the point. 

Så lev väl och ta hand om dig och undvik alltför mycket stress genom smart planering och målfokusering - och du är ytterligare några steg på väg mot riktig framgång.
   Men glöm inte bilen.
   Hög tid för däckbyte. 
 

Erik Lavesson