Hur blir man en "Kändis-PT"?

Jag utbildade mig till PT runt millennieskiftet. På den tiden var det inte många som visste vad en personlig tränare var för något. De flesta verkade tro att det var ett annat ord för personlig assistent. Det var först när kändisar började dejta sina personliga tränare som allmänheten fick upp ögonen för detta spännande yrke. Jag tror även detta var vad som la grunden till drömmen om att bli Kändis-PT. Bo i Hollywood, träna filmstjärnor och gå på VIP-fester på de mest exklusiva nattklubbarna. Än idag är detta en dröm som finns hos personer som utbildar sig till personliga tränare så jag tänkte dela med mig av mina bästa tips för hur man kan maximera sina chanser att lyckas.

1. Kontakter
Det går inte att leta rätt på Taylor Swifts agents e-mail för att sälja ett 20 pack PT-timmar. Du kommer behöva börja mer småskaligt än så. Även om du inte känner en kändis så känner du någon som känner någon som var med i Paradise Hotel 2018 och åkte ut i första rundan. Det är hur småskaligt du måste börja. Om du inte lyckas sälja till personen kan du behöva erbjuda dina tjänster gratis mot marknadsföring. Personen kanske måste lägga upp bild och text på Instagram varje gång ni tränar. På sikt kommer du göra ett så bra jobb att personen börjar betala samt rekommenderar dig till andra.
Denna metod handlar om att få in en fot i världen av kontakter. För det är mer troligt att din C-kändis känner en B-kändis du kan få in som klient. Sen är det mer troligt att din B-kändis känner en A-kändis som du kan få in som klient. Några år senare tränar du dina drömklienter.

2. Ta extremt bra betalt
Den här strategin bygger på antagandet att en framgångsrik/rik person antingen vill ha saker gratis eller betala mycket för sina produkter och tjänster. Att sätta ett extremt högt pris drar till sig uppmärksamhet. “Vad är det som gör att den här personen tar så mycket betalt?”. “Den här personen måste vara extremt eftertraktad som kan ta så mycket betalt”. Om du lyckas med denna metod kommer du ha ett riktigt bekvämt jobb. Du kommer tjäna bra med pengar och du behöver inte ha speciellt många klienter. Visserligen kommer dina klienter troligtvis vara mer krävande än snittklienten men det kan man leva mer för nog hör timlön.
Det finns dock några problem med den här metoden. Den största är hur du ska nå ut med ditt pris. Att bara sätta ett skyhögt pris på din hemsida och hoppas att någon hittar det kommer inte fungera. Du kan heller inte köpa marknadsföring där du använder ditt pris som USP. Denna metod fungerar bäst om du har ett bra sätt att nå ut till en bred massa.

3. Bli en känd PT
Detta steg kan underlätta både steg 1 och steg 2 och verkar vara det mest populära just nu. Du behöver inte nödviändigtvis börja som personlig tränare. Du kan börja etablera dig själv som träningsprofil. Enklast genom social media. Ett tips här är att inte sälja din själ. Om du får fel stämpel kan det bli svårt att ta steget över till seriös PT. Se till att det du publicerar är korrekt och relevant. Det finns redan nog många personer som har personliga åsikter om hur kroppen fungerar. Jag vet inte hur länge till jag orkar läsa om Övning X som tar på muskel Y utan att det finns någon som helst koppling till anatomi ellerrörelse. Bli inte den personen. Förutom detta är det bara att köra på.
Fördelen med denna metod är att det eventuellt går att tjäna pengar på vägen. Om du har 100k riktiga följare ska det inte vara omöjligt att få en del spons. Nackdelen är att du till viss del blir en offentlig person vilket inte alltid är så kul.

Lycka till!