Trender 2022

Träningstrender för 2022 (Karl Gullö)

Varje år har vi en stor duell här på IntensivePT. Både jag och Andreas Hurtig skriver bloggposter där vi försöker förutspå vilka träningstrender som kommer nästa år. Jag ska erkänna att det tidigare inte har gått så bra för mig i denna tävling men om jag ska vara helt ärlig har det inte gått så bra för Andreas heller. Detta år känner jag däremot att jag har verkligen lyckat ta pulsen på marknaden och kommer ha 100% i mina gissningar. Vi får se helt enkelt! Här kommer min lista för träningstrender år 2022.

  1. Gymkedjorna kommer att komma igång med virtuell träning på riktigt.

Det känns som att onlineträning visade sig vara här för att stanna under pandemin och jag tror många verksamheter såg hur sårbara de var med enbart en intäktskälla. Det blev ganska tufft för många gym när medlemmarna bestämde sig för att de inte ville gå till gymmet och frös eller sa upp sina medlemskap. Med den kunskapen förutspår jag att gymmen iallafall borde resonera att deras träningsmedlemskap bör sträcka sig hela vägen hem till klienten och det kommer att ske i form av virtuell träning. Jag skulle chansa på att flera pass kommer att sändas live så att man kan följa dem hemifrån och att gymmen lägger mer krut på att faktiskt försöka existera hemma hos kunden. Här hoppas jag på kreativa och roliga lösningar!

2. Ett nytt AR spel som Pokemon GO ska komma ut

Okej det här kanske jag hoppas lite mer är på gång. AR teknologin har kommit en lång väg sedan alla samlade ihop 20K steg per dag och försökte fånga alla Pokemon som helt plötsligt dök upp i världen. Förhoppningsvis ser vi en ny satsning på ett liknande plan (kanske av en gym-kedja?) som uppmanar till en positiv folkrörelse. Jag tror tyvärr inte det kommer bli lika framgångsrikt som Pokemon eftersom att det hade en viss nostalgifaktor för många människor. Men oavsett företag eller varumärke kommer vi bli uppmanade att gå ut och göra något i den riktiga världen med hjälp av AI teknologi denna sommar.

3. Gymmen växer stort

Vi har nu sett en period där många inser hur viktigt det är att träna samtidigt som folk är rädda för att gå till gymmet. De som tränar nu är fortfarande människor som antingen tycker att det är roligt eller som vet att det är viktigt för dem. Jag tror en stark påföljd av den här pandemin är att de personer som kanske inte förstått hur viktigt det är att träna kommer börja röra sig till gymmet och att vi kommer se en markant tillväxt i gymvärlden. Det som verkligen kan stoppa denna punkt är om pandemin fortsätter att sprida och vi får nya restriktioner. Vi får se hur allt utvecklas helt enkelt!

4. Bakåtlöpning kommer bli en trend

Mina sista två på listan är lite wild-cards som jag har kommit fram till efter snabba googlingar. Jag tänker inte ens försvara den här den är så idiotisk.

5. Weighted Hoola-Hoop Träning

Även denna är en ganska idiotisk wild-card som vi får se hur det går med. Jag tror gymmen kommer att ta in weighted Hoola-Hoops och börja spinna runt magen. Vad träningen är bra för kan jag inte svara på men du kommer garanterat testa detta nya dumma träningsredskap. Kanske. Jag vet inte. Jag börjar ångra mina sista två på listan.

Det var min trendspaning för 2022! Om du vill utvärdera vår trendspaning för 2021 och se om vi har någon koll på läget kan du lyssna på utvärdering av årets trender för 2021 HÄR.

 

Karl Gullö