Vad kostar en PT?

En PT kostar mellan 500-1000kr i timmen beroende på var i Sverige du bor. Exakt hur mycket en personlig tränare kostar beror på flera faktorer som t.ex. Utbildning, erfarenhet, beläggning samt vilket gym ni tränar på. Här kommer du att få lära dig vad det är man köper. Du kan antingen lyssna igenom avsnittet nedanför eller läsa bloggposten.

Detta betalar du din PT för

1. Du köper motivation

Alla känner igen känslan av att man egentligen inte vill gå till gymmet men man känner att man måste. Ibland lyckas man ta sig iväg till gymmet och ibland stannar man hemma. Om du har en bokad timme tillsammans med en PT kommer du ALLTID åka till gymmet eftersom någon står och väntar på dig.

2. Du köper ett träningsupplägg

Om du själv planerar din träning blir det ofta det du tycker är kul. Eller iaf det du tycker är minst tråkigt. Det är svårt att planera in vad man behöver eller borde göra. När en personlig tränare lägger upp träningsprogrammet åt dig får du rätt övningar i rätt mängd och behöver aldrig tänka själv

3. Du köper ett kostupplägg

Att planera, köpa och laga mat kan vara tidskrävande. Det är inte alltid lätt att få till lagom mycket variation samtidigt som antalet kcal stämmer, balansen mellan kolhydrater, protein och fett är korrekt samtidigt som du ser till att du får i dig alla vitaminer och mineraler. En personlig tränare fixar allt åt dig!

4. Du köper resultat

Visst kan du få resultat helt på egen hand men det kommer vara långt ifrån samma nivå. Det är nästan omöjligt att vara helt objektiv när det gäller sig själv. Det är svårt att vara självkritisk på exakt rätt nivå samt se sin egna utveckling på ett rättvist sätt. En PT ser allt från utsidan och modifierar träningen därefter.

5. Du köper flexibilitet

När är det dags att byta träningsupplägg och kostschema? Hur bra är resultaten jag fått senaste 3 månaderna? Borde jag gjort något annorlunda? En personlig tränare kommer hela tiden övervaka din utveckling och hålla koll på dina resultat. Behöver några ändras har din PT alltid en plan.

6. Du köper ett längre och friskare liv

Förhoppningsvis. Ingen kan till 100% undvika sjukdomar och olyckor men du kan minimera din risk att råka ut för dem genom att äta hälsosamt och att motionera regelbundet. Så förutom att du kommer bli starkare, snabbare och snyggare kommer du även leva längre.

Många verkar se på en personlig tränare som någon som följer med på träningspasset några gånger i månaden. Någon som pushar och håller koll på antal reps och hur lång vila det ska vara mellan sets. Om en PT endast gör detta ska du inte betala mer än 200kr i timmen. Eller ännu bättre: Sluta träna med den PTn.
En PT planerar din träning och kost både kort- och långsiktigt. Anpassar träningen så att den hela tiden är på rätt nivå för dig. Håller koll på att du gör vad du ska och att du äter som du borde. Om du skadar dig kommer ditt träningsschema anpassas och du kommer få övningar för att snabba på din rehabiliteringsprocess. Om du helt plötsligt får nya mål med din träning kommer alla upplägg att modifieras. En personlig tränare som gör allt detta för dig är tveklöst värd 1000kr/timme (vilket verkar vara standard i de större städerna)

Självklart kan du välja att köpa endast delar av tjänsten. Betala 1500kr för ett träningsupplägg eller 2000kr för ett kostupplägg. Dock är personlig träning, enligt mig, en helhetstjänst som är värd varenda krona!

Är du en PT och känner att det är svårt att ta 1000:- för en PT-Timme? Då behöver du se vår säljutbildning på www.ptsalj.se

vad kostar en pt?