Rätt mindset VS dåligt mindset

Rätt mindset VS dåligt mindset

Som PT är ditt viktigaste jobb att möta klienternas behov och ge dem bästa tänkbara service. Men du måste också få in dina slantar. Och ha ett hållbart liv utanför gymmet. Ibland innebär det ett moment 22. Med rätt mindset lägger du grunden för en hållbar och framgångsrik verksamhet. Här kommer lite exempel på rätt mindset vs dåligt mindset.

Dåligt: “Jag ska sälja på den här medlemmen så många PT-timmar som möjligt”.

Rätt mindset: Hur kan jag hjälpa den här personen utifrån hans/hennes behov på bästa möjliga sätt.

Dåligt: Jag ska trycka in så många klienter som möjligt i mitt schema. Cash is king.

Rätt mindset: Hur ska jag lägga upp schemat så att det passar både mig och mina klienter, inklusive pauser och planeringstid.

Dåligt: Nu ska jag köra skiten ur den här personen. Den bästa träningen är den stenhårda vägen.  

Rätt mindset: Hur lägger jag upp ett så optimalt och utmanande pass som möjligt utifrån dagsform och individuella behov? 

Dåligt: Jag har flest klienter = Jag = bästa PT:n = Högst i rang. De sopiga rookietränarna tänker jag inte hjälpa.

Rätt mindset: Jag är lyckligt lottad som kommit så här långt, både genom hårt arbete och en del tur. Och så fick jag mycket hjälp i början. Hur kan jag fortsätta utvecklas och även göra för att hjälpa mina arbetskamrater så att de blir kvar i branschen lika länge som jag?

Dåligt: Fan vad jobbigt. Ska jag behöva skriva ett träningsprogram till den jär klienten på min egen tid. Obetalt.
Obetalt!

Rätt mindset: Jag vill gärna hjälpa den här klienten att komma igång med sin egen träning på ett bra sätt. Gör hen det kommer resultaten bli bättre jämfört med om träningen är begränsad till PT-passen. Jag har ju en lucka ändå i eftermiddag. Istället för att ligga på soffan i personalrummet eller hänga i repan och störa receptionisten (fast hon älskar ju att bli störd) kanske jag ska utnyttja den tiden till det.
Kanske jag ska.

Dåligt: Det vore gott med ett par bitar Extra nu efter maten och kaffet. Fast tuggummina ligger i min jacka i personalrummet. Åh vad jobbigt. Och jag hinner inte dit nu. Min klient kommer om tio minuter.

Rätt mindset: Det vore på sin plats med ett par bitar Extra nu efter maten och kaffet. Både för tänderna men mest för min klients skull. Vitlök och kaffe är inte att leka med. Tuggummina ligger i min jacka i personalrummet. Åh vad bra. Jag hinner dit nu. Min klient kommer inte förrän om tio minuter, så om jag springer ner hinner jag tillbaka i god tid och då hinner jag dessutom tugga några minuter innan passet och sedan spotta ut tuggummit när klienten är och byter om.

Mindset är viktigt. Det hjälper oss att hålla en god service för vår klient och visar att vi bryr oss.

Vill du lära dig mer om hur man jobbar som PT? Läs mer på vår blogg, www.intensivept.se

Jobba som PTErik Lavesson