Weight management

De flesta som tränar vill förändra sin kroppssammansättning. Antingen ner i fett eller upp i muskelmassa. Eller kanske mer vanligt, ner i fett och upp i muskler. Så vad är det som gäller? Är lösningen att hålla perfekt koll på kcal in och kcal ut. Räkna på TDEE och uppskatta TEF?

I avsnitt 10 av PT-Podden pratar vi med publicerade forskaren Maria Michael om strategier för “weight management” som på ren Svenska kanske kan översättas till viktreglering. Hur uppnår vi den vikt/kroppssammansättning vi satt upp som mål för oss själva. Fokus i detta avsnitt ligger på strategier och hur vi ska resonera oss fram till rätt väg att gå.

Den mentala delen av att hålla en diet är mycket svårare än att teoretiskt lägga upp en perfekt plan. Lyckas vi inte hålla oss till planen faller allt.

Avsnittet finns ute nu. Lyssna i din podcastapp eller på www.ptpodden.se

weight management
Andreas Hurtig