RIP Charles Poliquin

IMG_0668.JPG

Charles Poliquin är onekligen en av modern tids mest framgångsrika styrkecoacher - tillika författare, utbildare och inspirationskälla för tusentals tränare och tränande världen över. Åsikterna om honom går isär, kontroversiell som han kunde vara - meriterna kan dock ingen frånta honom: tränat olympiska atleter i inte mindre än ett tiotal olika idrotter. Författare till åtta böcker - och ett hundratals (mestadels) läsvärda artiklar.

Poliquin producerade, han levererade, han inspirerade och han berörde. Liksom han upprörde. Men låt oss nu framförallt minnas honom för det fantastiska arbete han bidrog med och allt han gjort för oss tränare och träningsintresserade.
Och sedan kan vi låta hans BCAA-råd, megadoser fiskolja och hans bitvis arroganta framtoning följa med honom i graven.

Men minnas honom det ska vi - för Charles Poliquin uträttade mer än de flesta vågar drömma om. Och ikväll kanske en gnutta läsning Poliquin Principles. Och kanske, kanske en BCAA-shake - bara för att.

RIP Charles Poliquin.

Erik Lavesson