IPT:s lärare i fokus - Andreas Hurtig

För att forsätta Erik Lavessons strategi att intervjua sig själv hoppar jag nu på tåget.
(fördelen med denna narcissistiska strategi är att man bara får frågor man vill svara på)
______________________________________________________________________

Vem är du?
Andreas Hurtig, 37 år gammal. Jag är gift, har två hundar och bor för närvarande i Köpenhamn. Utbildade mig till PT redan 1999 och har sedan dess varit i träningsvärlden på ett eller annat sätt. Antingen som PT eller som tävlingssatsande på allt från Athletic Fitness till Strongman och CrossFit.
Senaste åren har jag jobbat med privata investeringar där jag är aktiv i de projekt jag investerar i.

Du var en av de personer som var med att utforma IntensivePT för många år sedan. Hur kommer det sig att ni tyckte att det behövdes ännu en PT-Utbildning i Sverige?
Stämmer. Det var tillsammans med en kiropraktor, en läkare och några PTs som alla upplevde att vi saknade något i de PT-Utbildningar som fanns. Vissa saknade viktiga delar i kursplanen och vissa tog över 50.000kr (motsvarande utbildning utomlands kostar under 30.000kr).
Tillsammans hade vi gått samtliga PT-Utbildningar som fanns på marknaden då. Vissa var väldigt bra medans vissa höll låg kvalite. Vi sammanställde vad vi tyckte var relevant att ha med och vad man kunde skala bort för att hålla både tiden och priset nere. Två år senare var vi klara och IntensivePT höll sin första omgång.

Ni började med att hålla en PT-Utbildning på plats. Varför gick ni över till distans?
Denna är enkel att svara på. Det finns två anledningar.
1. Distansutbildning är framtiden. Det är billigare, enklare och bättre för elever.
2. Det är så våra deltagare vill lära sig. Det som efterfrågas levererar vi.

Vad tycker du är viktigt för en PT-Utbildning?
Det finns väldigt många saker som jag tycker är ett måste.
Service är en stor del av utbildningen. Om vi ger en bra service till alla deltagare kommer de vara glada och vårt jobb blir roligare. Alla vinner!
Några andra delar som är viktiga är kursplan, bra lärare, konstant uppdatering av material och att ge mervärde till alla som går utbildningen. Mervärde kan vara allt från att ge referenser och hjälpa till att få jobb till att erbjuda partnerskap hos gym, kosttillskottsföretag, testcenter, m.m.

Vad gör ni för att driva IntensivePT framåt?
Vi har två projekt som vi jobbat på senaste tiden. Det första är att implementera en AI (artificial intelligence) i vår onlineplattform. Denna läser mönstret bland våra deltagare och optimerar materialet för att göra det så enkelt som möjligt för våra elever. Denna gick live 18:e September och samlar nu data för optimering.
Vårt andra projekt som vi jobbat med under ett år är att hålla workshops helt i VR. Detta är otroligt bra för lärande. Man kan t.ex. följa med en blodkropp genom kroppen och se dess funktioner. Detta lanserar vi i slutet av 2018.

IntensivePT har nyligen expanderat till Estland. Kan du berätta mer om detta?
Estland är en spännande marknad. De är några år efter Sverige i sin utveckling inom träning och hälsa. Man kan se en tydlig trend där hälsomedvetenheten hos befolkningen ökar från år till år. Hittills finns bara en PT-Utbildning lokalt. Den är gammaldags och inte speciellt omtyckt bland de som gått den. Vårt mål är att redan 2019 ha större marknadsandel än konkurrenten.

Vad kan du ge för tips till alla PTs där ute?
Se till att alltid utvecklas. Läs böcker, gå på utbildningar, bläddra runt bland studier, testa andra träningskoncept, prata med andra i branschen. Så fort du slutar utvecklas blir jobbet tråkigare och träningen dina klienter får blir sämre. Antingen växer du eller så krymper du.

Vad kan du ge för tips till alla som funderar på att bli PT?
Om du har tanken på att bli PT är det bara att köra på. Det är verkligen världens roligaste jobb.

ptdistans utbildning
Andreas Hurtig