En fantastisk idrottsprestation

sport-treadmill-tor-route-163444.jpeg

6.05 är ganska långt. Och väldigt högt. Väldigt, väldigt högt. Det fjärde högsta stavhoppet genom tiderna nämligen. Satt av en svensk artonåring som även passade på att sätta personbästa tre gånger samma kväll. Förutom att vinna EM-guld och att slå sitt eget juniorvärldsrekord vill säga. Och att det sedan blev både nytt svenskt och amerikanskt rekord tack vare dubbelt medborgarskap gör inte direkt prestationen sämre. 

Och vi kan bara tacka och bocka för att unge Armand Duplantis valt att tävla för Sverige, som sedan framgångsvågen i början av 2000-talet, inte varit bortskämda med friidrottsmedaljer. 
   Det lär vi bli framöver. 

Det är prestationer som denna som kommer leva kvar länge i idrottshistorien. Och detta är förhoppningsvis bara början. Början på en mycket spännande framtid för stavhoppstalangen Armand och kanske även en nystart för svensk friidrott. 

Vi på IPT önskar stort grattis och tackar för den mästerliga underhållningen. Och kanske blir vi inspirerade att ta i lite, lite extra på gymmet idag och imorgon. 
   Det blev i alla fall jag. 

 

Erik Lavesson