Träninarprofil: Liam Borchelouie

pt utbildning liam

Vem är du?
Liam Borchelouie, 28år ursprungligen från Lidköping, numera Stockholm.

Vad har du för träningsbakgrund?
Jag har tränat inom många olika grenar och uppnått höga resultat, men de senaste 7 åren har det främst handlat om thaiboxning. Genom thaiboxningen har jag hittat det jag vill göra och jag ser varje dag fram emot att möta mina högt ställda mål på mig själv inom sporten.

Hur kom du på att du ville bli PT?
Efter att allt fler började fråga mig om hjälp kring deras träning så blev både intresset och nyfikenheten att få mer kunskap större. Därefter åkte jag på en korsbandsskada som gjorde att jag fördjupade mig lite extra inom ämnena skador och rehabilitering inom olika idrotter och därför finns Rörelsemönster idag.

Var jobbar du? Hur tänkte du när du valde arbetsplats?
Idag driver jag Rörelsemönster som är ett rehabcenter för idrottsskador där vi jobbar med allt från grenanpassad träning till rehabilitering och behandlingar.

Vilka klienter jobbar du helst med?
För det mesta har jag haft klienter som haft skador och mest lagt ner mitt engagemang i uppbyggnadsfasen. I framtiden jobbar med utveckling och innovationer inom ramarna av ledorden träning, hälsa och rehab.

Vem är den klient du fått bäst resultat tillsammans med? Beskriv träningen.
En kvinna vid 35 årsåldern som sökte sig till Rörelsemönster. Hon hade väldigt höga smärtor kring axlar, över armen och led av hypothyroid vilket gjorde att problem kring viktminskningen var väldigt utmanande. Med en bra kost och träningsupplägg har vi idag efter ca 4 månader nått en viktminskning på 10kg samt blivit av med smärtan runt axlarna och armen. Träningen vad väldigt grundlig och förebyggande till en början men gick sedan över till mer cardio och superset övningar.

Vad är det konstigaste mål någon klient kommit med?
Svår fråga. Klienter som endast är ute efter ytliga resultat med fokus på enstaka muskelgrupper.

Vad är ditt bästa råd till någon som funderar på att bli PT?
Samla på dig så mycket kunskap det går att få, skapa ditt eget sätt att jobba, följ ditt hjärta.
 

Andreas Hurtig