Tränarprofil: Hanna Moisander

personlig tränare hanna moisander

Vem är du?
Hanna Moisander, PT, affärsutvecklare, CrossFit-atlet och föreläser om bland annat marknadsföring på IPT.

Vad har du för träningsbakgrund?
Som ung höll jag på med ridning i 14 år och fotboll i sju år, samt testade massor av sporter. Därefter har jag kört otroligt varierad träning, allt från sprungit marathon, en svensk klassiker, till styrkelyft och mestadels CrossFit.

Hur kom du på att du ville bli PT?
Det föll sig naturligt för mig, jag älskar att hjälpa andra och då ville jag ha utbildningen i ryggen så att jag sa rätt saker och gav rätt råd.


Var jobbar du? Hur tänkte du när du valde arbetsplats?
Jag jobbar primärt som konsult, men har en del företagsevent, klasspass och några klienter på Onyx i Borås. Jag valde dem då de har bra utrustning, öppettider, många medlemmar och grym gemenskap!


Vilka klienter jobbar du helst med?
Långsiktiga! Jag tar inte en klient som inte vill köra i minst sex månader.


Vem är den klient du fått bäst resultat tillsammans med? Beskriv träningen
En kille som heter David, som jag körde med under en längre period. Jag lyckades ändra han syn på träning och kost, där han gjorde aktiva val om han ville nå sina mål eller om han ville vara onyttig. Det är så mycker lättare då man gör så! Träningsmässigt körde vi CrossFit, men även många promenader, ren styrka och löpning.


Vad är det konstigaste mål någon klient kommit med?
Nå sina tår! Haha, en vän till mig, mer än en klient, men vi började yoga med det som målet!


Vad är ditt bästa råd till någon som funderar på att bli PT?
Kör! Vi kan förändra medmänniskors liv. Gå en bra utbildning så att du känner att du verkligen har kött på benen och ut och bidra!
 

Andreas Hurtig