En kickass mag-workout

pexels-photo-258007.jpeg

Ber om ursäkt för rubriken. Låt oss låtsas att texten är skriven för 20 år sedan av en 16-åring som nyligen börjat träna (och tror att träningen är allt). Och som tror att han kan allt. Det kan han inte men denna mag-workout är, tja, kick ass. 

Den är bra helt enkelt.

  1. Maghjulet 3xmax med god form. Antingen knästående eller från fötterna (om du är stark). Sikta på 6-12 reps. 
  2. Renegade rows, 2x8-10 på varje sida. 
  3. Sit-ups med viktplatta bakom huvudet. 3x15-20. 
    Utför liggande på bänk med stöd under svanken. Fötterna på bänken eller i luften (90 grader i höfter och knän). Huvudet bör vara utanför bänken för en längre rörelse i bottenläget. Sträck ut ordentligt men se till att benen inte behöver arbeta för att hålla balansen. Spänn magen och arbeta upp så högt du kan utan att ländryggen rundas eller att du tar i med benen. Rörelsen ska vara relativt kort. Det ska kännas ordentligt i magen! 

Utför detta pass två gånger i veckan i minst tio veckor och jag kan garantera att magmusklerna både blir större och starkare. Tycker du som jag att övning nummer två är för jobbig, skippa den. Hellre kvalitet än kvantitet och att du tränar konsekvent och med progressiv överbelastning - då kommer gainzen. 

Som mitt 16-åriga jag skulle uttryckt det. Och jag kan inte annat än att instämma. 

Erik Lavesson