Ligg steget före andra personliga tränare

Följande text kommer från boken "100 Tips som tar din PT-Karriär till nästa steg" av mig, Andreas Hurtig och Erik Lavesson.

55. Jobba digitalt

Jag vet inte hur många gånger jag har yttrat dessa ord till PT:s. Förmodligen har jag gett detta råd till över 1000 tränare. Ändå är det väldigt få som faktiskt tagit steget från analog till digital. Varje gång du är på ett nytt gym vill jag att du kollar hur andra tränare jobbar. Förmodligen har de ett papper att skriva på eller så har det inget alls. Nästan ingen jobbar med surfplatta trots att första Ipaden släpptes redan 2010. Genom att arbeta digitalt kommer du aldrig tappa bort dokument, aldrig glömma resultat samt alltid ha koll på bilder och videos från klienternas träning. Hur du väljer att jobba är helt upp till dig. Personligen har jag använt Google Drive i flera år men jag är beredd att byta om det kommer upp något som fungerar bättre. Just detta är viktigt när det kommer till att jobba digitalt. Att vara snabbfotad. Utvecklingen går väldigt fort och det kommer hela tiden ut nya applikationer som är värda att testa. Fastna inte vid ett program bara för att du vet hur det funkar och du har använt det i några år. Kommer det något bättre måste du vara snabb att gå över. Viktigt är också att denna övergång blir smidig för dina klienter. Om du haft ett system som en klient använt utan problem i flera år kanske det är dumt att byta. Då är det kanske bättre att lägga nya klienter på det nya systemet även om det innebär att du får två system att hålla koll på. Tids nog kommer du ha alla klienter samlade på samma plats.

Andreas Hurtig