Att läsa studier som PT

IntensivePT - Studier

Alla våra föreläsningar är evidensbaserade. Det innebär att det finns en eller flera studier som ligger till grund för vad vi lär ut. På den här sidan hittar ni nya studier som är relevanta för personliga tränare. 

 

Magnesium under graviditet

En ny studie från Advanced Biomedical Research visar att ett tillskott av magnesium under graviditeten kan vara en bra idé. Testgruppen som fick magnesium uppvisade färre komplikationer under graviditetens gång.
Träning och kost för gravida är vanligt att personliga tränare får frågor om. Det finns många dåliga källor och en del information som finns där ute är rent av felaktig. Det är viktigt att du som PT sållar bland de studier som finns innan du uttalar dig. 
Som vanligt rekommenderar IntensivePT inte att sätta klienter på tillskott utan att först testa nuvarande nivåer.

LÄS STUDIEN

 

Träning för hjärnan

En kombination av konditionsträning och styrketräning kan hjälpa mot psykisk ohälsa. En personlig tränare är varken psykolog eller läkare. Vårt jobb är inte att ställa diagnos på våra klienter och vi vet inte när medicin behövs. Vad vi dock kan göra är att se till att våra klienter får bra motion på ett roligt sätt. Det behövs inga studier för att räkna ut att detta är något alla mår bra av. Detta logiska tänkande backas upp i en ny studie från University of Regina.

LÄS STUDIEN

 

PWO (Pre-Workout) och energidrycker

Fungerar verkligen alla dessa prestationshöjare? Celsius, Nocco, RedBull, Jack3d, Ripped och allt vad de heter. Det finns en hel del studier som visar att koffein kan öka vår prestation. Det samma gäller socker som ger oss snabb tillgång till energi. Dock saknas evidens som säger att de andra tillsatta substanserna gör någon nytta. Mycket tyder på att det är just koffein och socker som ser till att vi presterar bättre. Detta är ett ämne personliga tränare ofta får frågor om så se till att läsa relevanta studier om ämnet. Som vår studie nedan som visar att koffein ökar prestationen bland basketspelare.

LÄS STUDIEN

studier personlig tränare.jpeg
Andreas Hurtig