Marknadsföring för nyblivna PTs

Är du färdig PT eller kanske mitt i dina studier? Drömmer du också om att starta eget företag där kunderna strömmar in och livet leker? Riktigt så enkelt är det tyvärr inte. Likt andra jobb behöver du som PT också ägna dig åt att marknadsföra dig och dina tjänster. Det finns självklart oändliga möjligheter och det är bara fantasin som sätter gränser. Här kommer 4 tips på en bra marknadsföringsstart!

  1. Sociala medier

Inte någon nyhet va? Här kommer dock lite idéer om hur du kan utnyttja dessa kanaler i marknadsföringssyfte.

  • Via instagram har du oändliga möjligheter att nå ut, helt gratis! Låt människor ta del av ditt arbete, dina kunskaper och dina tjänster på ett väldigt enkelt sätt. Dela med dig av receptvideos och annat som inspirerar. Du kan locka med erbjudanden för t.ex. online PT och lägg ut före/efter bilder så fort du har möjlighet (med personens tillåtelse så klart!) Var aktiv och se hur dina följare ökar i takt med kunder!

  • Via facebook kan du skapa din egna sida och göra reklam för dina tjänster i lokala grupper i din stad (tyvärr har många grupper restriktioner mot detta idag.. läs gruppens regler) Om du planerar att erbjuda t.ex. utomhus gruppass är det en utmärkt idé att marknadsföra några gratispass på facebooksidan.

På både facebook och instagram kan du betala för marknadsföring om du önskar. Läs mer här!

2. Erbjud gratispass

Funderar du på att testa gruppträning i form av t.ex. bootcamp? Erbjud några gratispass så att människor kan testa! Nöjda deltagare kommer att sprida ordet och dra med sig en och annan granne. Att bygga upp en kundkrets tar dock tid! För mig tog det åtminstone 6 månader att få ihop ett bootcampgäng på ca 25 personer. Värdesätt mun till mun marknadsföringen då den kommer att expandera din kundkrets (om du gör ett bra jobb dvs!)

3. Hemsida och SEO

Att ha en hemsida att länka till är en bra idé. Vill du kan du också skapa en enkel blogg där du delar med dig av dina tips och erfarenheter. Kanske har du hört begreppet SEO? SEO står för Search Engine Optimization (sökmotoroptimering på svenska). Det är ett samlat begrepp för olika tekniker du kan använda för att komma högt upp på google. För du kanske inte vill/har möjlighet att lägga pengar på att annonsera på Google, därför ska du utnyttja SEO vilket är helt gratis. Är du bra på SEO finns goda möjligheter att få bra träffar, inte minst lokalt på sökningar som t.ex. “PT Liljeholmen” “bootcamp Södermalm” men också på bra teman i blogginlägg. Här kan du läsa Googles SEO guide!

Din hemsida bör vara uppdaterad, tydlig och professionell. Kan vara svårt om man är ovan och risken är att den ser ganska amatörmässig ut tyvärr.. Detta är en liten risk då personer som inte känner dig troligtvis tenderar att lämna hemsidan alldeles för tidigt. Mitt råd är att testa dig fram och se vilka funktioner som finns. Du kommer att lära dig! Läs gärna dessa blogginlägg:

4. Prata med människor!

Som jag skrev tidigare: människor är väldigt bra på att sprida budskap genom mun till mun metoden. Prata med människor du känner och tipsa om gratispass/dina tjänster osv. Längre fram i tiden kommer du säkerligen få höra detta och då blir du jäkligt nöjd!

“Jag blev tipsad av Thomas att kontakta dig. Han var så nöjd och fick verkligen bra resultat!”

Mer läsning!

Lycka till!

Blogg (14).png