Hur viktigt är... ?

Vad är viktigt för att skapa en framgånsrik PT-karriär? Det finns många olika delar du kan fokusera på så här kommer min personliga lista tillsammans med ett betyg från 1 till 5

Hemsida (2 poäng)
Om du jobbar som PT på ett gym är en hemsida inte superviktig. Om du säljer PT online är din hemsida väldigt viktig. Visst går det att sälja PT online enbart genom social media men det kommer inte gå lika smidigt. Eftersom det både är billigt och enkelt att sätta upp en hemsida är rekommendationen att ändå lägga lite tid på detta även om punkten endast tilldelades 2 poäng. Du kan läsa mer om hemsida här

Vara vältränad (1 poäng)
Att vara vältränad kan säkert hjälpa dig få en viss typ av klienter. Men det är absolut inte avgörande för om du blir framgångsrik eller inte. Sen bör du som PT självklart leva ett hälsosamt liv men detta är inget som är unikt för en PT. Det bör alla i hela världen göra. Så att vara vältränad får bara 1 poäng i viktighet. Läs mer ingående här.

Success stories (4 poäng)
Visa upp resultaten dina kleinter får och lyft fram vad de har att säga om dina tjänster. Att samla in omdömen och att vara duktig på att logga resultat är till mycket stor hjälp oavsett var du befinner dig i din karriär. Få saker säljer så bra som före- och efterbilder på dina klienter. Framtida klienter vill se vilka resultat de kan hoppas på och läsa om tidigare klienters upplevelser. Lär mer om omdömen här.

Sälj (5 poäng)
Jag kan inte nog betona hur viktigt det är att fokusera på sälj. Genom åren har jag sett hundratals, om inte tusentals, personliga tränare lyckas (och tyvärr misslyckas). De som misslyckas gör inte detta för att de inte kan träning och hälsa. De misslyckas för att de inte kan sälja. Det hjälper inte att vara bäst i världen om du inte kan förklara hur du kan hjälpa personen framför dig. Lyssna på våra säljavsnitt här och här eller utbilda dig här.

Följare på social media (2 poäng)
Följare är ett enkelt sätt att få gratis spridning. Både till dina följare men också till deras nätverk. Så självklart kan detta vara till hjälp men det är inte avgörande för framgång. För att ha nytta av din följarbas behöver du ha ett väldigt strategiskt sätt att bearbeta dem. Troligtvis behöver du se din sociala media som en del av ditt jobb som du inte får betalt för. Räkna med att lägga MYCKET tid på social media för att det ska vara värt något. Läs om att sälja utan följare här

Personlighet (5 poäng)
Oavsett om det gäller att få ett jobb på gym, sälja timmar på konsultation eller bygga långsiktiga relationer till klienter så väger din personlighet högt. Att man som PT inte har kompetens inom alla områden spelar ingen större roll. Om du inte känner att du har koll på rehabilitering av skador kan du alltid skicka vidare. Om du inte känner att du har motivation att jobba med viktminskningsklienter behöver du inte göra det. Hur du passar in bland kollegor, chefer och klienter finns det dock inget sätt att ta sig runt om det inte funkar.

Merch (1 poäng)
Visitkort, vattenflaska med logga på, t-shirt med eget tryck. Jättekul med också jätteonödigt. Ofta fokuserar nya tränare på helt fel saker. Även om det varken tar lång tid eller kostar mycket att trycka upp merch kommer det inte hjälpa din verksamhet på något sätt. Tyvärr kommer du sälja lite, eller mer troligt inget, av det du trycker upp. Du kommer ge bort det gratis till någon som inte lägger så stor vikt vid vad de får.