Därför är distansundervisning för Personliga Tränare så otroligt bra

Därför är distansundervisning för Personliga tränare så otroligt bra

Vi var snabba på att gå över till distansundervisning eftersom att vi var helt övertygade om att det var framtiden. Med facit i hand ser det ut som att vi hade rätt och jag är ganska säker på att fler och fler utbildningar kommer att gå över till distans. Vi har stött på en del motstånd där människor har hävdat att det inte går att bli en PT genom en distansundervisning (trots att vi har praktik) men vi hävdar totala motsatsen och idag har vi Personliga Tränare som arbetar överallt på hela jorden. Varje år är det flera av våra utbildade PTs som blir nominerade till Årets PT och det community som finns bland alla färdiga elever är starkare än något som brukar komma fram på plats. Även om distansundervisning inte passar alla så passar det för väldigt många människor. I den här bloggposten kommer vi att gå igenom varför distansundervisning är så otroligt bra och du kan själv avgöra om det känns rätt för dig.

Du kan jobba/arbeta/studera/ha familj samtidigt utan några problem.

Vår utbildning har ett väldigt flexibelt studietempo. Du kan välja att studera dygnet runt ett tag och bli färdig fortare eller ta det långsammare. Studietempot är 100% flexibelt vilket gör att du kan studera trots att du har ett jobb eller en familj. Om det är mer stressigt i vissa perioder av ditt liv kan du välja att studera mindre då och när det lugnar ner sig växla upp några nivåer. Alla våra föreläsningar spelas in så att du kan se dem precis när det passar dig. Du behöver inte förhålla dig till några fasta datum eller tider och det finns ingen tidsgräns att göra klart utbildningen. Ta den tid du behöver eller gasa hårt. Det är upp till dig.

Kompetenta lärare

Ett vanligt problem för många skolor är att de inte ligger centralt i Stockholm och har svårt att locka till sig bra lärare. Det säger sig självt att man som lärare kanske inte vill resa för långt för att hålla i några timmars lektioner. En av fördelarna med distansundervisning är att vi har de bästa lärarna för respektive ämnen och att alla är experter inom sina områden. Flexibiliteten för lärarna gör att du som elev får den bästa utbildningen möjlig. Enligt samma logik lämpar distansundervisning särskild bra för den personen som själv inte bor i en del av landet eller världen där man har access till kompetenta lärare.

Prisvärt

Eftersom att vår PT-Utbildning är till stora delar på distans behöver vi inte betala några dyra lokalkostnader. Det är en av orsakerna till varför vi kan leverera värde i världsklass till ett väldigt bra pris. Utbildningen kostar enbart 19.900:- (med räntefri delbetalning på 12/24 månader) och vi har utbildat flest Personliga Tränare i hela Sverige. Våra elever är snabba på att rekommendera utbildningen till andra personer och vi ser det som ett testamente för att vi arbetar hårdast på marknaden för att leverera en grym utbildning. Om du vill se några av våra reviews kan du direkt gå in på trustpilot eller följa eleverna som är aktiva på vår instagram.

En annan viktig aspekt är att det är prisvärt för dig själv att gå utbildningar på distans eftersom att du själv inte behöver betala pengar för att resa. Du har heller ingen alternativkostnad där du måste uppoffra arbetstid för att gå på lektioner.

Du har alltid stöd av oss på utbildningen

Vi har nog alla suttit i ett klassrum och känt att vi hellre hade varit någon annanstans. Eller att vi hade behövt dela upp just denna lektion i mindre delar eftersom att den är så pass informativ. När du är i ett klassrum har du bara en chans att lyssna och ställa frågor och det är under föreläsningen. Missar du något är det kört. När man studerar online hos oss spelas alla föreläsningar in och du kan se dem om och om igen när det passar dig. Om du blir trött kan du pausa föreläsningen och ta en promenad för att sedan fortsätta. Eller om du behöver lyssna om en del kan du göra det flera gånger tills det sitter. Vi har även självklart stöd utanför lektionerna där du kan ställa frågor när som helst i våra forum och du får oftast svar inom någon timme. Kort sagt - resurserna finns där för dig istället för du måste vara där när resurserna finns tillgängliga.

Använd materialet i din karriär som PT

Men att vara en Personlig Tränare är ju ett praktiskt yrke. Hur går det att lära sig via distans? Sanningen är att PT-Yrket består av till stora delar teori och det lämpar sig bättre att göra på distans. Exempelvis är viktiga delar av utbildningen hur man analyserar övningar, skapar träningsprogram eller kostrådgivning. Alla våra elever får konstant access till föreläsningarna även efter utbildningen och eleverna uppmanas att använda materialet i sin karriär som PT. Har du funderingar på hur du ska rehabilitera en skada som har dykt upp hos klienten? Kolla relevanta delar av skadeföreläsningen igen. Vill du repetera anatomin? Besök den föreläsningen igen. Funderar du på för och nackdelarna med den specifika dieten klienten frågade om? Kolla Näringsläran igen. Istället för att läsa gamla anteckningar som ofta blir felplacerade eller är svåra att förstå kan du gå direkt till källan av informationen och se om alla föreläsningar. Alla våra elever får även gratis access till alla våra senaste föreläsningar helt utan någon extra kostnad vilket gör att man hela tiden lär sig någonting nytt.

Vårt nätverk är oslagbart

Eftersom att vi har elever som har läst från hela världen och med massor av olika bakgrunder har vi haft turen att skapa ett nätverk som är helt oslagbart. I skrivande stund har vi en Facebook grupp med över 1300 Personliga Tränare, rekryterare, Naprapater, Fysioterapeuter, Kiropraktorer, Läkare, Marknadsförare och allt möjligt. Varje dag är det fantastiska konversationer som sker i den gruppen och det är verkligen ett nätverk för framtidens Personliga Tränare. Eleverna är otroligt duktiga på att hjälpa och stötta varandra att hitta jobb, starta företag eller svara på frågor om träning. Att vara en PT kan vara ett ganska ensamt yrke men inte om du har ett otroligt nätverk med dig från dag ett.

Studera från vart som helst

Vill du resa iväg någonstans och kunna studera samtidigt? Inga problem! Alla föreläsningar finns live och digitalt. Vill du kunna studera på väg till jobbet på bussen? Eller lyssna på föreläsningarna i bilen? Materialet finns alltid tillgängligt vilket gör det otroligt enkelt för dig att faktiskt kunna ta tag i utbildningen när det passar dig.

Men allt lämpar sig inte för distans

Med alla fördelar som finns av distansundervisning är det såklart vissa saker som inte passar lika bra. Exempelvis är det svårt för dig att testa själv hur man lär ut nya övningar. Det är svårt att utvärdera hur kompetent du är på att faktiskt lära ut träning. Dessa två utmaningar har vi löst genom en praktisk helg på två dagar där vi går igenom allt man behöver veta för att kunna lära ut träning. Dessa två dagar tillsammans med att man faktiskt själv övar på att lära ut träning har visat sig vara en bra metod för många Personliga Tränare att lära sig hur man lär ut träning. Under den praktiska helgen går vi igenom bland annat kettlebells, styrkelyft, coaching, stretching och kroppsviktsträning. Den röda tråden genom hela helgen är att du ska utvecklas som PT och hitta din inre röst så att du vågar hjälpa folk till att hitta rät teknik i övningarna. Självklart har vi även flera föreläsningar som rör dessa ämnen så att man verkligen känner sig redo när det väl är dags att ta på sig klienter. Vi erbjuder även alla elever som är färdiga med utbildningen chansen att komma tillbaka på de praktiska helgerna hur mycket de vill. Vi försöker vara flexibla i vår praktik och erbjuder praktiska helger i flera orter och har många datum att välja mellan.

Där har ni de stora fördelarna med distansundervisning. Självklart passar det inte alla och om man inte har disciplinen att sitta ner och studera kan det vara bättre att vara på plats. Men givet att du har ett intresse av träning, modet att sitta ner och studera och viljan att kunna hjälpa folk med träning är det en överlägsen undervisningsmetod. Vi har fler resurser som kan vara bra att gå igenom om du funderar på att utbilda dig till att bli en PT och dessa är länkade nedanför.

I vår egenproducerade podcast PT-Podden kan du lära dig mer om vilka frågor du bör ställa innan du väljer en PT-Utbildning. Du finner den HÄR.

På vår blogg finner du massor av gratis information om träning och hälsa. Du kan exempelvis läsa vår bloggpost “Bänkpress i 3 enkla steg” HÄR.

Slutligen kan man bläddra igenom vår kursplan för att läsa om vad en PT-Utbildning faktiskt innehåller.