IntensivePT - 10 år!

Det var först när jag såg en tidigare elev posta på Facebook att det var 10 år sedan hon gick IntensivePT som jag insåg att jag missat att fira 10-årsdagen. Efter att jag scrollat hela vägen till början av vår Facebooksida inser jag att se första kursomgångarna hölls redan 2013. Mycket har hänt under de 11 år som vi drivit utbildningen. Här kommer min topplista

  1. Människorna
    Kanske inte helt oväntat är det eleverna jag har starkast minne av. Faktum är att majoriteten av människorna som idag jobbar på IntensivePT är tidigare elever som utmärkt sig under utbildningen. Tommy, Sean, Nina, Daniel, Emma, Emma, Hanna och Casper. Man får heller inte glömma de som jobbat på IntensivePT men sedan gått vidare. Tex, Sandra, Annea, Filippa, Cilla och Vanessa.

  2. Övergången till distans
    För 7 år sedan gick vi över till distans. Långt före alla andra. Ett beslut som vi fick mycket kritik för. I stort sett alla andra PT-Utbildningar ansåg att “PT inte kan läras ut på distans”. Dessa utbildningar finns antingen inte kvar idag eller ha gått över till distans.
    Mängden data som samlas in på en distansutbildning är ovärderlig. Hur lång tid behöver elever på sig på respektive moment, hur klickar de, vad behöver de se igen, m.m. När vi gick över till distans gick examinationsresultatet (samma prov) upp med över 50%.

  3. Personalresor
    Genom åren har vi hunnit med flera resor och massor av teambuilding. Det finns för mycket att gå igenom så här kommer några höjdpunkter. När Karl somnade i solen första dagen i Teneriffa och fick brännskador som hindrade honom från att vara i solen resten av resan. När vi åkte till Lost Villa i Kroatien som var så katastrofalt dåligt att vi tvingades lämna ön och ta in på hotell på fastlandet. När vi spenderade en helg på en egen ö i Hjälmaren och sjöng lägerelsdssånger och grillade. När vi spelade sällskapsspel en hel dag i en Westernsalong i Grythyttan. När vi försökte klara svåraste banan på Boda Borg 10+ gånger utan att lyckas, m.m

  4. Våra samarbeten
    De första åren var vi “uppstickaren” som hade svårt att få till samarbeten. Det tog 2-3 år för oss att bevisa och och visa att vi hade gått in i branschen för att hjälpa människor och inte för att försöka tjäna pengar. När våra samarbeten väl tog fart drog det igång rejält. Vi har samarbeten med gymnasieskolor som skickar sina elever till oss när de fyllt 18 och går sista året. Vi har samarbete med flera av Sveriges största gymkedjor som anställer elever från oss. Vi har samarbete med både Njie och Barbells. Vi har samarbete med NordicFighter för gymutrustning, m.m. Det känns som ett kvitto på att branschen litar på oss och vill jobba med oss på lång sikt.

  5. PT-Podden
    Podden började som ett kul test. 5 år senare har vi över 300.000 nedladdningar. Det kanske inte låter så mycket men med tanke på hur smal vår målgrupp är förstår man hur fantastiskt det resultatet är. Vi har gjort avsnitt om allt från att starta upp sin egen verksamhet till försäljning och biomekaniska analyser. Både jag och Karl tycker att det är bland det roligaste vi gör på IntensivePT.

Ny lista kommer 2034…

INTENSIVEPT
Andreas Hurtig