Böcker som AI tycker att du som PT ska läsa

Ett blogginlägg som är exakt vad rubriken antyder. Dessa böcker tycker AI att du ska läsa för att bli en bättre personlig tränare.

"Strength Training Anatomy" av Frederic Delavier:
Denna bok är en visuell guide till styrketräning och anatomi. Den kombinerar detaljerade illustrationer av människokroppen med tydliga beskrivningar av olika styrketräningsövningar. Varje övning åtföljs av detaljerade anatomiska ritningar som visar vilka muskler som används under övningen, vilket hjälper till att förstå rörelsens funktioner och effekter.

"Essentials of Strength Training and Conditioning" av National Strength and Conditioning Association: Denna bok, skriven av experter inom styrketräning och konditionering, är en omfattande guide för den professionella tränaren. Den täcker en mängd ämnen, inklusive biomekanik, fysiologi, träningsprogrammering, tester och utvärdering, nutrition, och psykologiska aspekter av träning och prestanda. Dessutom presenteras vetenskapligt baserade riktlinjer för att utforma säkra och effektiva styrketränings- och konditioneringsprogram.

"Motivational Interviewing in Fitness and Health" av Jonathan Fader och Heather Patrick:
Denna bok är inriktad på den psykologiska aspekten av att vara personlig tränare. Den presenterar tekniker för motiverande intervjuer - en beprövad psykologisk metod för att hjälpa människor att göra beteendeförändringar - inom ramen för hälsa och fitness. Du lär dig att hjälpa dina klienter att övervinna hinder, utveckla självkänsla och motivation, och skapa och uppnå realistiska mål.

"Periodization: Theory and Methodology of Training" av Tudor Bompa och G. Gregory Haff:
Denna bok är en grundlig guide till periodisering, en metod för att strukturera träningsprogram i olika cykler och faser för att optimera prestanda och återhämtning. Den täcker teorierna bakom periodisering och presenterar konkreta metoder för att applicera dessa teorier på träningsprogrammering, vilket gör det till ett värdefullt verktyg för att minimera skaderisken och maximera kundens framsteg.

"The Art of Coaching: Effective Strategies for School Transformation" av Elena Aguilar:
Denna bok kan vara oerhört hjälpsam för tränare av alla slag, inklusive personliga tränare, även om den ursprungligen var riktad mot pedagogiska tränare. Aguilar utforskar djupet av vad coaching verkligen innebär och ger praktiska strategier och verktyg för att bygga starka coachingrelationer med dina klienter. Hon berör också på viktiga teman som emotionell intelligens och att hantera motstånd mot förändring. Dessa insikter kan vara värdefulla för personliga tränare som arbetar med klienter som kämpar med att göra hälsosamma livsstilsförändringar.

"Starting Strength" av Mark Rippetoe:
Mark Rippetoe är en välkänd figur inom styrketräningsvärlden, och hans bok, "Starting Strength", är en klassiker. Boken är en praktisk guide till styrketräning med detaljerade anatomiillustrationer och instruktioner för varje övning. Den är perfekt för både nya och erfarna tränare som vill förstå grunderna i styrketräning och tekniker för att undvika skador.

"The New Rules of Lifting" av Lou Schuler och Alwyn Cosgrove:
Schuler och Cosgrove erbjuder i denna bok en innovativ inställning till styrketräning, med ett fokus på funktionalitet och rörlighet. De presenterar uppdaterade träningsprogram och utmanar traditionella myter om träning och kost. Ett utmärkt val för tränare som vill hålla sig uppdaterade med de senaste trenderna inom styrketräning.

"Endure: Mind, Body, and the Curiously Elastic Limits of Human Performance" av Alex Hutchinson:
Denna bok utforskar gränserna för mänsklig uthållighet, med fokus på både fysiska och psykologiska aspekter. Hutchinson diskuterar vetenskaplig forskning om hur träning, kost, sömn och mental attityd kan påverka prestanda. Det är en bra läsning för tränare som vill hjälpa sina klienter att förbättra sin uthållighet och mental styrka.

"Born to Run" av Christopher McDougall:
McDougall ger en fascinerande inblick i Tarahumara-indianernas löpningskultur och dess effekter på deras hälsa och livslängd. Boken ifrågasätter traditionella uppfattningar om löpning och kan erbjuda personliga tränare nya perspektiv på konditionsträning och den mänskliga kroppens kapacitet.

"The Power of Full Engagement" av Jim Loehr och Tony Schwartz:
Loehr och Schwartz argumenterar i denna bok att hantering av energi, snarare än tid, är nyckeln till hög prestanda och personlig förnyelse. Boken erbjuder insikter och strategier för att hantera fysisk, emotionell, mental och andlig energi, vilket kan vara användbart för personliga tränare som hjälper klienter att balansera träning med andra aspekter av deras liv.